Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ – Στο σημείο που συνορεύει με την ελληνική
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ – Στο σημείο που συνορεύει με την ελληνική

Για επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το Μπαρμπαρός, εξαπολύει απειλές για έρευνες στο σημείο που συνορεύει με την ελληνική ΑΟΖ. Το τουρκικό ΥΠΕΞ μάλιστα, προειδοποιεί την ελληνική πλευρά να μην προβεί σε προκλητικές ενέργειες. Έχει προηγηθεί τουρκική NAVTEX που δεσμεύει την περιοχή, με το επιχείρημα ότι ανήκει στην Τουρκία, οδηγία […]

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαρμπαρός

Για επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το Μπαρμπαρός, εξαπολύει απειλές για έρευνες στο σημείο που συνορεύει με την ελληνική ΑΟΖ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μάλιστα, προειδοποιεί την ελληνική πλευρά να μην προβεί σε προκλητικές ενέργειες.

Έχει προηγηθεί τουρκική NAVTEX που δεσμεύει την περιοχή, με το επιχείρημα ότι ανήκει στην Τουρκία, οδηγία που απέρριψε η ελληνική πλευρά. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένταση στην περιοχή, όπου επιχειρεί η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και ισχυρίζονται ότι η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να εμποδίσει τις έρευνες του Μπαρμπαρός. Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι το ελληνικό πλοίο παρεμπόδισε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και υπήρξε αντίδραση από τις τουρκικές θαλάσσιες δυνάμεις.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις