Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Έφυγε” η Μονσεράτ Καμπαγιέ – Το θρυλικό ντουέτο με τον Φρέντι Μέρκιουρι
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Έφυγε” η Μονσεράτ Καμπαγιέ – Το θρυλικό ντουέτο με τον Φρέντι Μέρκιουρι

Η Ισπανίδα υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών στη Βαρκελώνη, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Η Μονσεράτ Καμπαγιέ (Montserrat Caballé, πλήρες ονοματεπώνυμο María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch), αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι. Το «La serva […]

Η Ισπανίδα υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών στη Βαρκελώνη, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η Μονσεράτ Καμπαγιέ (Montserrat Caballé, πλήρες ονοματεπώνυμο María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch), αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Το «La serva padrona» του Περγκολέζι είναι η πρώτη όπερα, στην οποία συμμετέχει επαγγελματικά και με το τέλος της παράστασης καβγαδίζει με τον μαέστρο, ο οποίος την επιπλήττει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου το κοινό έβλεπε την πλάτη της.

Του εξηγεί ότι φοβόταν και ντρεπόταν και δεν ήθελε τα βλέμματα του κόσμου να την αποσπούν από το στόχο της.

Όπως θα εξομολογηθεί αργότερα σε συνέντευξη της, αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που φοβήθηκε τόσο πολύ.

Η Μονσεράτ Καμπαγιέ  έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά το ντουέτο της με τον Φρέντι Μέρκιουρι «Barcelona» το 1987.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις