Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Φτύσε ή… »: “Συγγνώμη” εταιρείας για διαφήμιση που εξόργισε (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φτύσε ή… »: “Συγγνώμη” εταιρείας για διαφήμιση που εξόργισε (pics)

Σάλο προκάλεσε η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Brushbox, που παράγει οδοντόβουρτσες, με μήνυμα τη φράση «φτύσε ή κατάπιε». Η διαφήμιση εντοπίστηκε πάνω σε σουβέρ ανάμεσα σε δώρα καλοσωρίσματος που πήραν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ. «Είτε φτύνετε ή καταπίνετε κατά τη διάρκεια της (δις…) καθημερινής στοματικής ρουτίνας σας, βάλτε τη στοματική υγιεινή σας στον αυτόματο […]

Σάλο προκάλεσε η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Brushbox, που παράγει οδοντόβουρτσες, με μήνυμα τη φράση «φτύσε ή κατάπιε».

Η διαφήμιση εντοπίστηκε πάνω σε σουβέρ ανάμεσα σε δώρα καλοσωρίσματος που πήραν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Η επίμαχη διαφήμιση / Φωτογραφία: Twitter

«Είτε φτύνετε ή καταπίνετε κατά τη διάρκεια της (δις…) καθημερινής στοματικής ρουτίνας σας, βάλτε τη στοματική υγιεινή σας στον αυτόματο με την Brushbox» αναφερόταν στη μια πλευρά του σουβέρ.

Στην άλλη πλευρά, απεικονιζόταν σε κοντινό πλάνο το στόμα μιας γυναίκας η οποία έφτυνε την οδοντόπαστα.

«Σεξουαλική παρενόχληση» θεωρεί το περιεχόμενο της διαφήμισης φεμινιστική ομάδα στο Twitter

Η εταιρεία υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαφήμιση λέγοντας ότι ήταν ακατάλληλη και παραπλανητική.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε θα μπορούσε να θεωρηθεί υποτιμητική για τις γυναίκες και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη – δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας και αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε» ανέφερε σε δήλωσή της η αγγλική εταιρεία.

Mία άλλη χρήστρια καλεί το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ να απολογηθεί στους φοιτητές του «Αηδιαστική» αποκαλεί τη διαφήμιση μία χρήστρια του Twitter Άλλη μία οργισμένη αντίδραση στο Twitter: «Αυτό δεν είναι το είδος του μηνύματος που οι νεαρές γυναίκες πρέπει να βλέπουν μπροστά τους»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις