Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Σεισμός” στον Λευκό Οίκο μετά το ανώνυμο άρθρο των NYT – Στηρίζει Τραμπ η Μελάνια
ΚΟΣΜΟΣ

“Σεισμός” στον Λευκό Οίκο μετά το ανώνυμο άρθρο των NYT – Στηρίζει Τραμπ η Μελάνια

Άνω κάτω έχει κάνει την Αμερική το άρθρο άποψης στους New York Times από ανώνυμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος περιγράφει ένα κίνημα αντίστασης στον Λευκό Οίκο. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, υπάρχει μια ομάδα εργαζομένων που εργάζεται προκειμένου να αποτρέψει τις χειρότερες παρορμήσεις του Τραμπ μέχρι να αποχωρήσει ή να απομακρυνθεί από τη θέση […]

Άνω κάτω έχει κάνει την Αμερική το άρθρο άποψης στους New York Times από ανώνυμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος περιγράφει ένα κίνημα αντίστασης στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, υπάρχει μια ομάδα εργαζομένων που εργάζεται προκειμένου να αποτρέψει τις χειρότερες παρορμήσεις του Τραμπ μέχρι να αποχωρήσει ή να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο ανώνυμος συντάκτης χαρακτηρίζει αντιδημοκρατικό τον Τραμπ προσθέτοντας ότι συνηθίζει να λαμβάνει συνήθως απρόσεκτες αποφάσεις που βασίζονται σε λάθος πληροφορίες.

Όπως γράφει, μάλιστα, η ομάδα αυτή εξέτασε μέχρι και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Τραμπ βάσει διάταξης του Αμερικανικού Συντάγματος που προβλέπει την αντικατάσταση του προέδρου που «αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του».

«Οπότε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε την κυβέρνηση στη σωστή κατεύθυνση μέχρι να τελειώσει – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

«Θέλουμε η κυβέρνηση να πετύχει και έχουμε ορκιστεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς ενώ παράλληλα θα προσπαθούμε να περιορίσουμε τις ορμές του Τραμπ μέχρι να φύγει από τον Λευκό Οίκο» συμπληρώνει.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ από την πλευρά του αναρωτήθηκε αν όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο αποτελούν προδοσία και στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν ο συντάκτης είναι υπαρκτό πρόσωπο. «Αν ο δειλός αυτός υπάρχει, οι Times πρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας να τον παραδώσουν στην κυβέρνηση» πρόσθεσε ενώ στο τελευταίο του tweet για το θέμα έγραψε: «προσπαθώ να καθαρίσω τον βούρκο και αυτός επανέρχεται. Μην ανησυχείτε, θα κερδίσουμε».

Και η Μελάνια τον στηρίζει

Τη στήριξή της στον  σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, κατηγορώντας τον ανώνυμο συντάκτη του βιτριολικού άρθρου γνώμης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times ότι “σαμποτάρει” τη χώρα του.

“Προς τον συγγραφέα αυτού του άρθρου: δεν προστατεύετε αυτή τη χώρα, την σαμποτάρετε με τις δειλές ενέργειές σας” έγραψε η Μελάνια Τραμπ, που σπανίως παρεμβαίνει δημοσίως για τα πολιτικά δρώμενα. Την ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

“Οι μη κατονομαζόμενες πηγές έχουν γίνει η πλειοψηφία στη σημερινή πραγματικότητα”, πρόσθεσε η Μελάνια Τραμπ, επαναλαμβάνοντας τη διαμαρτυρία που εκφράζει συχνά ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με την πρώτη κυρία, θα πρέπει να κατονομαστεί ο συγγραφέας που κάνει λόγο για αλλοπρόσαλλη και ανησυχητική συμπεριφορά του προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Το όνομα του συντάκτη του άρθρου, που υποστηρίζει ότι είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, παραμένει γρίφος.

Δείτε ακόμη:

Στα χέρια του FBI ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις