Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στα χέρια του FBI ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ!
ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια του FBI ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ!

Οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης κατέληξαν σε συμφωνία με τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Κόεν. Ο Κοέν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι κατ’ εντολή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα», τον οποίο δεν κατονόμασε, φρόντισε να καταβάλει […]

Οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης κατέληξαν σε συμφωνία με τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Κόεν. Ο Κοέν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι κατ’ εντολή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα», τον οποίο δεν κατονόμασε, φρόντισε να καταβάλει χρήματα «με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών». Ο συμβιβασμός με τις ομοσπονδιακές αρχές στον οποίο κατέληξε ο 51χρονος δικηγόρος περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών.

Οι κατηγορίες, για τις οποίες δήλωσε ένοχος ο Κοέν, είναι οι εξής:

  • Φοροδιαφυγή
  • Τραπεζική απάτη και
  • Παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών

«Καίγεται» ο Τραμπ

Με αυτές τις εξελίξεις αυξάνονται οι νομικοί κίνδυνοι για τον Τραμπ. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να έχει παράσχει ο Κόεν πληροφορίες στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συνεργασία της με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κοέν υπήρξε ο επί μία δεκαετία προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ στον ομώνυμο οργανισμό. Ακόμη και μετά την εκλογή του Τραμπ  στην προεδρία συνέχισε να του παρέχει νομικές συμβουλές .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκληρή κόντρα Τραμπ-Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις