Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

06

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Η καλύτερη μάσκα για σένα που έκαψες το πρόσωπό σου το καλοκαίρι
ΓΥΝΑΙΚΑ

Η καλύτερη μάσκα για σένα που έκαψες το πρόσωπό σου το καλοκαίρι

Τα πιο συνηθισμένα συστατικά για μάσκα  που βοηθάνε στην θεραπεία από εγκαύματα στον ήλιο, είναι κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι . Για  το ξηρό δέρμα είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε την κρέμα γάλακτος, ενώ για το λιπαρό δέρμα καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει το γιαούρτι. Απλά απλώστε ένα από τα αναφερόμενα προϊόντα στην πάσχουσα περιοχή. Όταν νιώθετε την κρέμα γάλακτος  […]

Τα πιο συνηθισμένα συστατικά για μάσκα  που βοηθάνε στην θεραπεία από εγκαύματα στον ήλιο, είναι κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι . Για  το ξηρό δέρμα είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε την κρέμα γάλακτος, ενώ για το λιπαρό δέρμα καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει το γιαούρτι. Απλά απλώστε ένα από τα αναφερόμενα προϊόντα στην πάσχουσα περιοχή.

Όταν νιώθετε την κρέμα γάλακτος  ή το γιαούρτι να στεγνώνει πάνω στο δέρμα σας αφαιρέστε τα αμέσως, και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα φρέσκο στρώμα.

Όταν έχετε ένα καμένο από τον ήλιο δέρμα, αυτό συνοδεύεται πάντα από δυσάρεστες και επώδυνες αισθήσεις σε αυτήν την περίπτωση θα σας βοηθήσει αλεσμένη βρώμη.

Ρίξτε μια χούφτα ελαφρά αλεσμένες νιφάδες βρώμης σε λίγο κρύο νερό, το μείγμα αυτό θα απλώσετε στο σημείο που χρειάζεται. Μόλις η μάσκα βρώμης θα αρχίσει να στεγνώνει, αφαιρέστε την με κρύο νερό, και εφαρμόστε την επόμενη στρώση.

Κάτι άλλο που  μπορεί να απαλύνει τον πόνο σας σε περίπτωση που έχετε καμένο από τον ήλιο πρόσωπο είναι η μυζήθρα. Παγώστε την στο ψυγείο και στη συνέχεια απλώστε την σε ένα κομμάτι γάζας και εφαρμόστε  στο πρόσωπο.

Από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στο ήπιο ηλιακό έγκαυμα, είναι η πατάτα και το αγγούρι. Απλά βάλτε φρέσκες φέτες αγγουριού ή  φέτες πατάτες .

Αλλά και πάλι, είναι επιθυμητό τα λαχανικά να είναι κρύα γι’ αυτό πριν από την εφαρμογή τους να τα τοποθετήσετε για λίγο σε πολύ κρύο νερό ή στον καταψύκτη.

Δείτε ακόμη:

baths-blondes

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου από την δύσκολη «μετάβαση» στο φθινόπωρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις