Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Είναι η σημαντικότερη στιγμή για κάθε fashionista
ΓΥΝΑΙΚΑ

Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Είναι η σημαντικότερη στιγμή για κάθε fashionista

Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Η αγαπημένη στιγμή κάθε fasionosta έχει έρθει, όσες βρίσκονται στην “Πόλη του Φωτός” μεταφέρουν στον κόσμο τον παλμό για τις τάσεις της νέας σεζόν. Η «Εβδομάδα Μόδας Παρίσι» κάνει την καρδιά κάθε ορκισμένης fashionista να χτυπάει λίγο πιο δυνατά. Εκεί κάθε σεζόν βλέπουμε τα πιο ωραία ρούχα, από τους πιο ιστορικούς Οίκους. […]

Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Η αγαπημένη στιγμή κάθε fasionosta έχει έρθει, όσες βρίσκονται στην “Πόλη του Φωτός” μεταφέρουν στον κόσμο τον παλμό για τις τάσεις της νέας σεζόν.

Η «Εβδομάδα Μόδας Παρίσι» κάνει την καρδιά κάθε ορκισμένης fashionista να χτυπάει λίγο πιο δυνατά. Εκεί κάθε σεζόν βλέπουμε τα πιο ωραία ρούχα, από τους πιο ιστορικούς Οίκους. Φυσικά κρατάμε σημειώσεις για τις τάσεις της σεζόν.

Τώρα λοιπόν, μετά από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο, ήρθε η ώρα να μεταφερθούμε στο Παρίσι και να παρακολουθήσουμε τα shows που θα πραγματοποιηθούν εκεί. Περιμένουμε λίγο παραπάνω αυτό της Chanel, μιας και εκτός από τα ρούχα σίγουρα θα έχει και μία συναισθηματική φόρτιση, αλλά και πολλά άλλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για εβδομαδα μοδας παρισι

Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Γιατί είναι σημαντική

Ας αρχίσουμε από το ότι το Παρίσι είναι στην ουσία η πόλη, στην οποία γεννήθηκε η σύγχρονη μόδα. Οι πιο σημαντικοί Οίκοι με την πιο μεγάλη ιστορία προέρχονται από εκεί. Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Givenchy, Balenciaga και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Όλοι αυτοί οι σχεδιαστές έκαναν σημαντική καριέρα στο Παρίσι και τελικά αγαπήθηκαν από το κοινό και κατάφεραν να καθορίζουν τις τάσεις έως και σήμερα.

Εβδομάδα Μόδας και Υψηλή Ραπτική

Αποτέλεσμα εικόνας για εβδομαδα μοδας παρισι

Εκτός βέβαια από την Εβδομάδα Μόδας για τις ready-to-wear συλλογές, το Παρίσι έχει και αυτήν της Υψηλής Ραπτικής. Ναι, τώρα ξεκινάει η πρώτη, όμως το γεγονός ότι εκεί ανθίζει η πραγματική Υψηλή Ραπτική, με τις ευλογίες της Federation Française de la Couture et de la Mode, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τη σημασία που έχει αυτή η πόλη για τη βιομηχανία της μόδας.

Η σημασία του Παρισιού στον τομέα αυτόν φαίνεται και από το γεγονός ότι brands και Οίκοι από όλο τον κόσμο θέλουν να κάνουν τουλάχιστον ένα show στο Παρίσι. Ακόμα και ο Gucci, την περασμένη σεζόν μετέφερε την πασαρέλα του εκεί έστω για μία φορά. Παράλληλα με την Εβδομάδα Μόδας γίνονται πολλά events ενώ τα showrooms που λειτουργούν με brands από όλο τον κόσμο, είναι περισσότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα της μόδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις