Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Φιλία: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να βγαίνεις με τις φίλες σου
ΓΥΝΑΙΚΑ

Φιλία: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να βγαίνεις με τις φίλες σου

  Φιλία: ένας όρος ιερός και αναντικατάστατος. Πόσες φορές όμως πρέπει να συναντάμε τις φίλες μας σύμφωνα με την επιστήμη;  Η φιλία μας με τα κορίτσια από τη σχολή ή το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Όμως εξαιτίας των καθημερινών υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να τις δούμε και να τις χορτάσουμε. Μάλιστα, στην […]

 

Φιλία: ένας όρος ιερός και αναντικατάστατος. Πόσες φορές όμως πρέπει να συναντάμε τις φίλες μας σύμφωνα με την επιστήμη; 

Η φιλία μας με τα κορίτσια από τη σχολή ή το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Όμως εξαιτίας των καθημερινών υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να τις δούμε και να τις χορτάσουμε.

Μάλιστα, στην εποχή των social media και του Netflix αρκούμαστε στο να μείνουμε μέσα και να χαλαρώσουμε παρά να βγούμε έξω και να ζήσουμε.

Από ό, τι φαίνεται, όμως, το να βγαίνεις με τις φίλες σου κάνει καλό στην υγεία σου. Και με τη βούλα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει ότι οι γυναίκες πρέπει να βγαίνουν με τις κολλητές τους για να παραμένουν υγιείς.

Μάλιστα, αυτό πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά. Δύο φορές την εβδομάδα, αναφέρει η έρευνα ότι είναι η κατάλληλη συχνότητα.

«Και για τα δύο φύλα, το να έχουν ένα μεγάλο, ολοκληρωμένο social network έχει σημαντική επίπτωση στην ψυχοσωματική υγεία τους. Οι άνθρωποι με πιο ευρύ κύκλο υποφέρουν από λιγότερες ασθένειες, αναρρώνουν γρηγορότερα και είναι πιο πιθανό να ζήσουν πολύ περισσότερα χρόνια όπως και τα παιδιά τους».

 

Τι λέει η έρευνα

Η έρευνα αναφέρει ακόμη, ότι όσοι βλέπουν τους φίλους τους συχνά μέσα στην εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα γενναιοδωρίας.

Δεν πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αναφέρει ότι το να βρίσκεσαι συχνά με τους φίλους σου, σου κάνει καλό. Έρευνα του UCLA βρήκε ότι οι γυναίκες τείνουν να ψάχνουν κοινωνική επαφή και στήριξη από άλλες όταν έχουν στρες και άγχος. Σε αυτή την περίπτωση, το να δουν τις φίλες τους, τις βοηθά να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο λόγος κρύβεται στην ορμόνη οξυτοκίνη, την επονομαζόμενη «ορμόνη της αγάπης», που κάνει τις μητέρες να δένονται με τα μωρά τους.

Οι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης είναι πιο ήρεμοι, πιο χαλαροί, πιο κοινωνικοί και λιγότερο αγχώδεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις