Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μια γυναίκα έγραψε κάτι απλό για τον χωρισμό κι εκατομμύρια χρήστες την αποθέωσαν
PLUS

Μια γυναίκα έγραψε κάτι απλό για τον χωρισμό κι εκατομμύρια χρήστες την αποθέωσαν

  Είναι σίγουρα η εποχή των διαζυγίων και των εύκολων χωρισμών. Οι άνθρωποι, όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν ή έστω αν σκεπάζεται από τους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας, βασανίζονται πολύ από αυτό: Γιατί δεν βρίσκουν την αγάπη; Γιατί όλα τελειώνουν τόσο εύκολα; Η Taylor Myers γράφει λίγα λόγια για τις ανθρώπινες σχέσεις και τονίζει […]

 

Είναι σίγουρα η εποχή των διαζυγίων και των εύκολων χωρισμών. Οι άνθρωποι, όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν ή έστω αν σκεπάζεται από τους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας, βασανίζονται πολύ από αυτό: Γιατί δεν βρίσκουν την αγάπη;

Γιατί όλα τελειώνουν τόσο εύκολα;

Η Taylor Myers γράφει λίγα λόγια για τις ανθρώπινες σχέσεις και τονίζει ότι υπάρχει ένας βασικός λόγος που τα ζευγάρια δίνουν ένα τέλος στη σχέση τους. 

«Τα ζευγάρια που οδηγούνται στον χωρισμό είναι εκείνα που προτιμούν να τα παρατήσουν και να φύγουν από τα μείνουν στη σχέση, να προσπαθήσουν και να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να δει ή και να ακούσει την άποψη του άλλου. Όταν το συναίσθημα ξεθωριάζει και τα πράγματα δυσκολεύουν, η επικοινωνία είναι το κλειδί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για BREAK UP

Όσοι επιλέγουν να θυμώσουν, να κλειστούν στον εαυτό τους και να απομακρυνθούν από τον σύντροφό τους, έχουν επιλέξει ασυνείδητα τον δρόμο του χωρισμού. Από την άλλη, όσοι επέλεξαν να το συζητήσουν, να προσπαθήσουν και να κατανοήσουν τον σύντροφό τους, έμειναν στη σχέση και λειτούργησε. Η επικοινωνία θεωρείται η απαραίτητη «προϋπόθεση» που κρατάει το ζευγάρι ενωμένο». 

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ποσοστό των γάμων που καταλήγει σε διαζύγιο συνεχώς αυξάνει. Στις ημέρες μας εκτιμάται ότι ένας στους τρεις γάμους δεν τα «καταφέρνει» στο πέρασμα του χρόνου.

Οπως επισημαίνει μια γυναίκα που γράφει διαδικτυακά για θέματα σχέσεων, ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν σβήνουν έτσι ξαφνικά, αλλά μετά από αρκετά χρόνια αμέλειας και αδιαφορίας από το ένα ή και τα δύο μέλη της σχέσης.

Η άποψή της έχει γίνει viral και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κοινοποιήσει το κείμενο, που αν και απλό, καταφέρνει να αναδείξει το πρόβλημα ακριβώς όπως είναι.

Δείτε ακόμη:

5 & 1 λόγοι, που μετά τις διακοπές έρχεται ο χωρισμός

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις