Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Φανί Αρντάν ως Κασσάνδρα στην Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Φανί Αρντάν ως Κασσάνδρα στην Αθήνα

Στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στις 3 Σεπτεμβρίου η Φανί Αρντάν προκειμένου να υποδυθεί την Κασσάνδρα, σε ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα που παρουσίασε με επιτυχία πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Αβινιόν πριν από τρία χρόνια. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ανατολικογερμανίδας συγγραφέως Κρίστα Βολφ (1929-2011). Η Κασσάνδρα της […]

Στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στις 3 Σεπτεμβρίου η Φανί Αρντάν προκειμένου να υποδυθεί την Κασσάνδρα, σε ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα που παρουσίασε με επιτυχία πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Αβινιόν πριν από τρία χρόνια.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ανατολικογερμανίδας συγγραφέως Κρίστα Βολφ (1929-2011). Η Κασσάνδρα της παράστασης αναπολεί τη ζωή της μία ώρα πριν το θάνατό της, νικημένη από θεούς και ανθρώπους. Στον λίγο χρόνο που της απομένει, η μάντισσα της Τροίας φυλακισμένη του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, αφηγείται την ιστορία της και τις οδύνες που βίωσε ως παιδί, ως ερωμένη, ως αιχμάλωτη, ως γυναίκα. Μεταξύ ζωής και θανάτου επιλέγει μια τρίτη μορφή ύπαρξης, ούτε καλή ούτε κακή, ούτε δίκαιη ούτε άδικη, πέρα από τις κλασικές συμβάσεις ενός κόσμου όπου όλοι εξαπατούν και εξαπατώνται.

Το πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της Βολφ «Κασσάνδρα» πρωτοπαρουσιάστηκε σκηνικά στο παρισινό Θέατρο του Σατλέ το 1994 κι έκτοτε μεταξύ άλλων στο Κοντσέρτχαους του Βερολίνου, στο Κάρνεγκι Χολ στη Νέα Υόρκη και στο Τεάτρο Κολόν στο Μπουένος Άιρες. Σε αυτήν την παραγωγή της Comédie de Genève, ο σκηνοθέτης Ερβέ Λουασμόλ αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Μάικλ Τζάρελ επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους, απρόσμενους ήχους, δημιουργώντας το πλαίσιο στο οποίο η Φανί Αρντάν ερμηνεύει την Κασσάνδρα, συνοδεία της ορχήστρας Academica Athens υπό τη διεύθυνση του Ζαν Ντερογέ. Το έργο θα παρουσιαστεί στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org., η οποία θα ξεκινήσει για το κοινό στις 28/8 ώρα 12:00. Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 6 ετών. Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πανσέληνος του Αυγούστου φωτίζει τον ελληνικό κινηματογράφο στο Μουσείο Ακρόπολης

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις