Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

25

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δήλωση – ντροπή από Κουβέλη: Καταλαβαίνω τον πόνο αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δήλωση – ντροπή από Κουβέλη: Καταλαβαίνω τον πόνο αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια (vid)

Έχουν περάσει μέρες από την αδιανόητη τραγωδία στο Μάτι, όμως ο πόνος είναι ακόμη “ζωντανός” και βαθύς. Παρόλα αυτά, στην κυβέρνηση έχουν αλλού το μυαλό τους. Αυτό που είπε ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την εθνική τραγωδία, δεν το χωρά ο νους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο […]

Φώτης Κουβέλης

Έχουν περάσει μέρες από την αδιανόητη τραγωδία στο Μάτι, όμως ο πόνος είναι ακόμη “ζωντανός” και βαθύς. Παρόλα αυτά, στην κυβέρνηση έχουν αλλού το μυαλό τους.

Αυτό που είπε ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την εθνική τραγωδία, δεν το χωρά ο νους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές και το θάνατο 91 ανθρώπων έως τώρα, αλλά… αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

«Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;»

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε:

«Εξέλιξη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».

Δείτε ακόμη:

Κουβέλης: Ζητώ συγγνώμη για την τραγωδία, αλλά λάθη ΔΕΝ έγιναν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις