Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Μούφα” η απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο; (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Μούφα” η απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο; (vid)

Φουντώνει το μυστήριο γύρω από την «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Νικολά Μαδούρο σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. Η «επίθεση με drones», δεν έχει αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το μόνο που συνέβη ήταν μια έκρηξη δεξαμενής αερίου σε κοντινό κτίριο. Η «απόπειρα» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου τοπική […]

Nicolas-Maduro-

Φουντώνει το μυστήριο γύρω από την «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Νικολά Μαδούρο σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Η «επίθεση με drones», δεν έχει αποτυπωθεί σε κάποιο βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι το μόνο που συνέβη ήταν μια έκρηξη δεξαμενής αερίου σε κοντινό κτίριο.

Η «απόπειρα» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα, εν μέρει σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση, τη στιγμή που εκείνος εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεων που ήταν παρατεταγμένα σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας Καράκας.

Από τις εικόνες ακούστηκαν «εκρήξεις από 2 drones», μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεμάτα με εκρηκτικά, και στη συνέχεια στρατιώτες και θεατές εικονίζονται να τρέχουν να σωθούν.

Σωματοφύλακες του Μαδούρο τον φυγάδευσαν σε ασφαλές μέρος, τραυματίστηκαν ωστόσο 7 στρατιώτες. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε διάγγελμα προς τον λαό, καταγγέλλοντας τους ακροδεξιούς της αντιπολίτευσης, τη γειτονική Κολομβία και αμερικανικούς χρηματοδοτικούς κύκλους στη Φλόριντα.

«Επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», είπε.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι πίσω από την απόπειρα βρίσκεται η άκρα δεξιά στη Βενεζουέλα σε συμμαχία με τη δεξιά στην Κολομβία και τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Θέλω να σας πω ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να με δολοφονήσουν έχουν συλληφθεί και προσαχθεί. Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν χρηματοδότες της επίθεσης που ζουν στις ΗΠΑ και στην Φλόριντα. Ελπίζω ο πρόεδρος Τραμπ να στραφεί εναντίον αυτών των τρομοκρατικών ομάδων που επιχειρούν μεγάλες επιθέσεις εναντίον φιλήσυχων χωρών της ηπείρου μας, εν προκειμένου της Βενεζουέλας».

Η Κολομβία, μέσω του προεδρικού εκπροσώπου, έσπευσε να διαψεύσει κάθε εμπλοκή της στο συμβάν. Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ, καθώς ο προεδρικός σύμβουλος Τζο Μπόλτον απέρριψε τις κατηγορίες.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε μέσω του διαδικτύου η πρωτοεμφανιζόμενη ανταρτική οργάνωση «Εθνικό Κίνημα Στρατιωτών με τα Πουκάμισα», όπως ονομάζεται, που φέρεται να συστήθηκε πριν από 4 χρόνια.

Την αποτυχημένη επίθεση κατά καταδίκασε με έντονο τρόπο η Τουρκία, μια από τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους του.

«Μας γέμισε το γεγονός μεγάλη ανησυχία» ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.Ακολούθησε η Ρωσία. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων ως εργαλείο πολιτικού αγώνα» αναφέρεται σε ανακίνηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του Associated Press πυροσβέστες που βρέθηκαν στην περιοχή δείχνουν να αμφισβητούν την κυβερνητική εκδοχή των γεγονότων. Σύμφωνα με το πρακτορείο τρεις μαρτυρίες που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους κάνουν λόγο για έκρηξη γκαζιού σε ένα κοντινό διαμέρισμα.

Στρατιωτικός αξιωματούχος που ήταν παρών στη σκηνή της επίθεσης, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρόεδρο Μαδούρο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός στην EL PAÍS για την κυβερνητική εκδοχή. Δήλωσε ότι δεν είδε κανένα drone και διαβεβαίωσε ότι δεν άκουσε πυροβολισμούς.

Επιπλέον, το συνδικαλιστικό Σωματείο των εργαζομένων στον Τύπο ανέφερε ότι μετά το περιστατικό τα ίχνη των δημοσιογράφων και του συνεργείου που κάλυπταν την παρέλαση χάθηκαν: «Οι Nάιντι Φρέιτες, Σέζαρ Ντιαζ και Αλφρέδο Βαλέρα παραμένουν αγνοούμενοι καθώς στρατιώτες της πολιτοφυλακής τους πλησίασαν από τη λεωφόρο Μπολιβάρ και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν τη μετάδοση».

Δείτε ακόμη:

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες τρέχουν με μανία, μόλις ανοίγουν τα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις