Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Έξυπνα tips για να κοιμηθείς σαν πουλάκι
ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Αν τυχόν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το καλοκαίρι λόγω ζέστης, τότε τα παρακάτω έξυπνα tips θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πολύ πιο άνετα. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που κανείς απολαμβάνει τα μπάνια, τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά σίγουρα η ζέστη, την ώρα που προσπαθείς να πέσεις για ύπνο, είναι μεγάλος… εχθρός. Τι […]

Αν τυχόν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το καλοκαίρι λόγω ζέστης, τότε τα παρακάτω έξυπνα tips θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πολύ πιο άνετα.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που κανείς απολαμβάνει τα μπάνια, τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά σίγουρα η ζέστη, την ώρα που προσπαθείς να πέσεις για ύπνο, είναι μεγάλος… εχθρός.

Τι να προσέξουν οι μέλλουσες μαμάδες το καλοκαίρι

Για πιο δροσερά και ξεκούραστα βράδια, σύμφωνα με το onmed, θα φανούν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές που ακολουθούν:

  • βάλε τη μαξιλαροθήκη στην κατάψυξη για μερικά λεπτά πριν ξαπλώσεις: ο εγκέφαλος πρέπει να έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σώμα.
  • φόρα βαμβακερές πιτζάμες: τα συγκεκριμένα υφάσματα «αναπνέουν» καλύτερα κι έτσι βοηθούν να εξατμιστεί ο ιδρώτας από το σώμα.
  • μην ανοίγεις τα παράθυρα: κατά τη διάρκεια της ημέρας κρατήστε τα παράθυρα του σπιτιού κλειστά και τις κουρτίνες τραβηγμένες για να αποφύγετε την άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • φάε το κατάλληλο βραδινό: μην τρως πικάντικα γεύματα και αλκοόλ τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξαπλώσεις.
  • γυμνάσου το πρωί: δώσε στο σώμα σου τον χρόνο που χρειάζεται για να ρυθμίσει κατάλληλα την εσωτερική του θερμοκρασία αποφεύγοντας τη γυμναστική και άλλες κοπιαστικές δραστηριότητες λίγεο πριν τον ύπνο.
  • κοιμήσου μόνος: βοηθά στο να κρατήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία του δωματίου και δη του κρεβατιού.

Τα διατροφικά λάθη των Ελλήνων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις