Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι να προσέξουν οι μέλλουσες μαμάδες το καλοκαίρι
ΥΓΕΙΑ

Τι να προσέξουν οι μέλλουσες μαμάδες το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που πολλές μητέρες οφείλουν να προσέξουν. Στόχος είναι, από τη μια, να απολαύσουν το καλοκαίρι αλλά, παράλληλα, να προστατεύσουν την υγεία του εμβρύου και τη δική τους. Σύμφωνα με συμβουλές ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου στο ΑΠΕ, στην εγκυμοσύνη τις περισσότερες φορές δεν απαγορεύονται τα ταξίδια. Το τεστ Παπ βρήκε «ανταγωνιστή» Αυτό […]

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που πολλές μητέρες οφείλουν να προσέξουν.

Στόχος είναι, από τη μια, να απολαύσουν το καλοκαίρι αλλά, παράλληλα, να προστατεύσουν την υγεία του εμβρύου και τη δική τους.

Σύμφωνα με συμβουλές ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου στο ΑΠΕ, στην εγκυμοσύνη τις περισσότερες φορές δεν απαγορεύονται τα ταξίδια.

Το τεστ Παπ βρήκε «ανταγωνιστή»

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες που κυοφορούν είναι ότι τα ταξίδια δεν επιτρέπονται σε περιπτώσεις με ιστορικό αποβολών ή αν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, τα ταξίδια δε συστήνονται στις περιπτώσεις που οι γυναίκες λαμβάνουν φάρμακα για μείωση συσπάσεων μήτρας, καθώς και στις περιπτώσεις μειωμένης ανάπτυξης εμβρύου.

Φτιάξε σπιτικά ροφήματα για τις φλεγμονές

Όσο αφορά στην ηλιοθεραπεία, καλό είναι να μην επιδιώξουν το μαύρισμα, γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα οι εγκυμονούσες να κινδυνεύουν να εμφανίσουν κηλίδες, πανάδες, ακόμη και ηλιακά εγκαύματα.

Επίσης, για το κολύμπι, αν και είναι ιδανική άσκηση, η θάλασσα μπορεί να κρύβει κινδύνους. Για αυτό επιτρέπεται σε όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης, εκτός από τον ένατο και πάντα με ήπιες κινήσεις.

Η φτώχεια προκαλεί κατάθλιψη;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις