Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ώρα για ξυράφι στα “χαμηλά”: Πώς σε προτιμούν οι γυναίκες
PLUS

Ώρα για ξυράφι στα “χαμηλά”: Πώς σε προτιμούν οι γυναίκες

Χρόνια τώρα, οι άντρες έχουν «κατεβάσει» κατά πολύ το ξυράφι στο σώμα και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερα ξυρισμένοι και από τις γυναίκες! Φυσικά αυτό δεν αρέσει καθόλου στο «ασθενές» φύλο, όμως ο καθένας μπορεί να κάνει ό.τι θέλει πάνω του. Τι γίνεται όμως με την κάτω περιοχή; Ναι, αυτή τη γνωστή. Σχεδόν όλες […]

Χρόνια τώρα, οι άντρες έχουν «κατεβάσει» κατά πολύ το ξυράφι στο σώμα και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερα ξυρισμένοι και από τις γυναίκες! Φυσικά αυτό δεν αρέσει καθόλου στο «ασθενές» φύλο, όμως ο καθένας μπορεί να κάνει ό.τι θέλει πάνω του.

Τι γίνεται όμως με την κάτω περιοχή; Ναι, αυτή τη γνωστή.

Σχεδόν όλες θέλουν η περιοχή να είναι περιποιημένη. Όμως «τι ακριβώς σημαίνει περιποιημένη»;

Περιποίηση δεν σημαίνει αφανισμός της τρίχας, τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Μπορεί η τελευταία μόδα να ενοχοποιεί την ανδρική τριχοφυΐα στην περιοχή του πέους, όμως μην το παρακάνετε.

Μουντιάλ: Όταν οι άντρες δεν θέλουν σεξ, θέλουν… κάποιοι άλλοι

Επιστρατεύστε ένα καινούριο ξυραφάκι τριών λεπίδων και έναν αφρό ξυρίσματος χωρίς άρωμα. Επειδή το δέρμα στην περιοχή είναι μαλακό και ευαίσθητο, για να ξυριστείτε σωστά κάντε μικρές κινήσεις, κρατώντας το δέρμα τεντωμένο για αποφυγή τραυματισμών.

Σε καμία περίπτωση μην ξυριστείτε απανωτά. Οι τρίχες που κόπηκαν την πρώτη μέρα θα έχουν αρχίσει να βγαίνουν τη δεύτερη ή την τρίτη, διογκώνοντας τους πόρους, με αποτέλεσμα τα κοψίματα και οι ερεθισμοί να μην αποφεύγονται.

Όταν τελειώσετε, μην διανοηθείτε να ψεκάσετε την περιοχή με after shave. Αρκεστείτε  στην εφαρμογή ενός άοσμου ενυδατικού balm ή μιας  κρέμας σώματος με απαλή υφή.

Με το ξύρισμα, μειώνεται η άσχημη μυρωδιά του σώματος σε εκείνα τα σημεία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

  1. Διατήρησε τις ισορροπίες

Αν δεν ξυρίσεις την περιοχή γύρω από το «εργαλείο» σου, αλλά αποφασίσεις απλά να την κουρέψεις, τότε κόντυνε και τις τρίχες σου στο στομάχι και στο στήθος για να διατηρήσεις τις ισορροπίες.

  1. Κόψε τις τρίχες σου πριν ξυριστείς

Αν έχεις πάρει την απόφαση να ξυρίσεις την «κάτω περιοχή», τότε φρόντισε πρώτα να κόψεις τις τρίχες σου για να καθαρίσεις το σημείο. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι, αλλά δεν θέλεις να έχεις ατυχήματα, κούρεψε λίγο τις τρίχες χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική συσκευή ξυρίσματος.

  1. Κάνε ένα κρύο μπάνιο

Αν θέλεις ένα απαλό αποτέλεσμα, φρόντισε να πλυθείς με κρύο νερό πριν ξυρίσεις την περιοχή, ή να ξυριστείς ενώ κάνεις ένα κρύο μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σου θα είναι λιγότερο ευάλωτο.

Για να αποφύγεις τον κίνδυνο ερεθισμών και επανεμφάνισης των τριχών, καλό θα ήταν να συνεχίζεις να ξυρίζεσαι και να το κάνεις μέρος της καθημερινότητας σου.

Αν παρά τις προσπάθειες σου το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί, τότε γιατί να μην επισκεφτείς έναν ειδικό για να κάνεις αποτρίχωση; Τα αποτελέσματα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ καλύτερα και θα διαρκέσουν περισσότερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις