Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αιχμηρό άρθρο της WP: Κυβερνούν οι λαϊκιστές 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρό άρθρο της WP: Κυβερνούν οι λαϊκιστές 

«Η Ελλάδα κυβερνήθηκε και εξακολουθεί να κυβερνάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών». Αυτό αναφέρει σε άρθρο της στη Washington Post η βραβευμένη με Πούλιτζερ, Anne Applebaum. Διαβάστε ακόμα: «Σεισμός» στην κυβέρνηση – Καμμένος: Θα αποσυρθούμε όταν έρθει η συμφωνία (vid) Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων ΜΜΕ και […]

«Η Ελλάδα κυβερνήθηκε και εξακολουθεί να κυβερνάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ακροαριστερών και ακροδεξιών λαϊκιστών».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο της στη Washington Post η βραβευμένη με Πούλιτζερ, Anne Applebaum.

Διαβάστε ακόμα: «Σεισμός» στην κυβέρνηση – Καμμένος: Θα αποσυρθούμε όταν έρθει η συμφωνία (vid)

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερων ΜΜΕ και να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης», ενώ για τους ΑΝΕΛ σημειώνει ότι «πίστευαν ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας».

Επίσης, αναφέρει πως και τα δύο κόμματα, έχουν κατά καιρούς «εκφράσει την περιφρόνησή τους στους θεσμούς οι οποίοι συγκροτούν αυτό που ο Λένιν απαξιωτικά χαρακτήριζε αστική δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμα: Αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ πρότεινε ο Θεοδωράκης

Όσο αφορά στις προοπτικές της Ελλάδας, σημειώνει πως «η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε αποδυναμωμένη, φαίνεται πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ευρωπαϊστή και κοινωνικά φιλελεύθερο ηγέτη που αποτέλεσε την έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών της διαχρονικά συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις