Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 6 & 1 tips για να “ζήσει” το κινητό σου στις διακοπές!
PLUS

6 & 1 tips για να “ζήσει” το κινητό σου στις διακοπές!

Το καλοκαιράκι ήρθε και εσείς έχετε το μυαλό σας στις διακοπές. Για όπου και αν ετοιμάζεστε πρέπει να προσέξετε το κινητό σας για να το κρατήσετε ασφαλές. 1. Καθαρίστε την συσκευή σας Ένα σημαντικό πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την συσκευή σας από τα περιττά κάνοντας το τελευταίο update της συσκευής σας […]

Το καλοκαιράκι ήρθε και εσείς έχετε το μυαλό σας στις διακοπές.

Για όπου και αν ετοιμάζεστε πρέπει να προσέξετε το κινητό σας για να το κρατήσετε ασφαλές.

1. Καθαρίστε την συσκευή σας

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την συσκευή σας από τα περιττά κάνοντας το τελευταίο update της συσκευής σας και ακόμα πιο σημαντικό να κάνετε τα τελευταία update στις εφαρμογές. Επίσης σβήστε όποια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση χώρου.

Μετά το GDPR ώρα να μάθουμε το ePrivacy

2. Χρησιμοποιείστε password

Είναι πολύ σημαντικό να κλειδώνουμε την συσκευή μας με ένα password γιατί είναι ένας σημαντικός τρόπος να προστατέψουμε την συσκευή μας όταν κλαπεί ή χαθεί. Για μεγαλύτερη προστασία χρησιμοποιείσετε οποιαδήποτε έξτρα επιλογή έχετε από το κινητό σας για το κλείδωμα της συσκευής όπως π.χ. δαχτυλικό αποτύπωμα ή κάποιο pattern.

3. Απενεργοποιείστε το location services σε εφαρμογές που δεν χρειάζεται.

Πολλοί χρήστες έχουν ενεργοποιημένο το location services σε εφαρμογές που ούτε καν έχουν χρησιμοποιήσει. Πηγαίνετε ρυθμίσεις από την συσκευή σας και μετά Privacy Settings και απενεργοποιείστε το location services σε εφαρμογές που δεν θα χρησιμοποιήστε έμμεσα την συγκεκριμένη λειτουργία. Έτσι εξοικονομείται και μπαταρία και ελαττώνεται τις απόπειρες κλοπής δεδομένων σας.

«4ήμερη εβδομάδα»: Μια ελληνική εταιρεία «σπάει» το κατεστημένο

4. Κάντε backup τα δεδομένα σας.

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει backup όλα σας τα αρχεία στον υπολογιστή σας ή όπου αλλού θέλετε. Έτσι είστε σίγουροι πως αν κάτσει κάποια στραβή στο ταξίδι σας να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

5. Αποφύγετε τα δημόσια δίκτυα.

Ναι είναι πολύ ωραίο να έχετε δωρεάν internet, ειδικά σε χώρες του εξωτερικού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλές. Πολλά δημόσια δίκτυα κρύβουν κινδύνους υποκλοπής των δεδομένων σας και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δεδομένα όπως την πιστωτική σας κάρτα που θα χρησιμοποιήστε εκείνη την στιγμή και έχει μέσα όλα τα απαραίτητα χρήματα για το υπόλοιπο του ταξιδιού σας.

Ανεμιστήρας σαν κλιματιστικό, με ένα τέλειο τρικάκι

6. Κλείστε το WiFi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Καλό είναι να τα κλείνετε όταν δεν τα χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση μπαταρίας, μιας και το WiFi αλλά και το Bluetooth ψάχνουν συνεχόμενα για να μπουν σε δίκτυο και συσκευές.

7. Ενεργοποιήστε το Find My Phone 

Πλέον όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν αυτήν την λειτουργία. Πηγαίνετε ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε την συγκεκριμένη λειτουργία έτσι ώστε όταν χάσετε το κινητό σας να δείτε κατευθείαν που βρίσκετε και σε περίπτωση που δεν βγάλετε κάποια άκρη, με ένα κουμπί μπορείτε να σβήσετε όλα τα δεδομένα σας από μέσα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργοποιημένα τα δεδομένα δικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις