Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μίχαλος για «Μακεδονία»: «Μας ανήκει αποκλειστικά ο όρος»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος για «Μακεδονία»: «Μας ανήκει αποκλειστικά ο όρος»

Το «τοπίο» για τα εμπορικά σήματα και τον όρο «Μακεδονία» ξεκαθαρίζει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος Μακεδονία ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και […]

Το «τοπίο» για τα εμπορικά σήματα και τον όρο «Μακεδονία» ξεκαθαρίζει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος Μακεδονία ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα: Νέες αποκαλύψεις από Καμμένο για Σκοπιανό και ανταλλάγματα (vid)

Και συνέχισε, σε συνέντευξή του, σήμερα (18/6) το πρωί, στην ΕΡΤ1: «Σε κάθε περίπτωση, η επιχειρηματική κοινότητα στην πλειονότητά της έχει ως πάγια θέση την επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, μια καλή λύση για το Σκοπιανό είναι επιθυμητή και τον χρόνο που μας απομένει, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και επιμέλεια, ώστε τελικά να αποβεί και στην πράξη επωφελής».

Όπως δήλωσε ο κος Μίχαλος, το μόνο βέβαιο είναι ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών έχει πολύ χρόνο ακόμη για να ολοκληρωθεί και να υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα: Έπαθε έμφραγμα στο συλλαλητήριο ο Ντίνος Καρύδης

«Το διάστημα αυτό, εμείς ως χώρα πρέπει να το αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά, προκειμένου να συνθέσουμε μια συμφωνία, στην κάθε της λεπτομέρεια, που θα αποκλείσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε βάρος της χώρας και φυσικά και της επιχειρηματικής κοινότητας», σημείωσε.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, προσέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, «είναι αυτό των εμπορικών σημάτων που φέρουν τόσο τα ελληνικά, όσο και τα προϊόντα των Σκοπίων, διότι λόγω της αλλαγής της ονομασίας της γειτονικής χώρας, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα».

Διαβάστε ακόμα: «Πόλεμος» στα Σκόπια – 17 τραυματίες και συλλήψεις (vids)

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να διασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, είναι ότι αυτά τα τρία χρόνια που προβλέπει η συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στην εμπορική ονομασία των ελληνικών προϊόντων, των Προϊόντων Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις