Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Πόλεμος” στα Σκόπια – 17 τραυματίες και συλλήψεις (vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Πόλεμος” στα Σκόπια – 17 τραυματίες και συλλήψεις (vids)

Μάχες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια Διαδηλωτές και αστυνομία πάλεψαν σώμα με σώμα  το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με τους πρώτους να αντιδρούν κατά της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες. Περίπου 3.000 εξοργισμένοι εθνικιστές του συντηρητικού κόμματος VMRO-DPMNE διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων […]

Μάχες την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια

Διαδηλωτές και αστυνομία πάλεψαν σώμα με σώμα  το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με τους πρώτους να αντιδρούν κατά της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Περίπου 3.000 εξοργισμένοι εθνικιστές του συντηρητικού κόμματος VMRO-DPMNE διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων πετώντας βεγγαλικά, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

Η παρομοίωση του BBC για την τελετή στις Πρέσπες

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Πισοδέρι – Οκτώ τραυματίες

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ 25 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

«Δεν δίνουμε το όνομα», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης του VMRO, Κρίστιαν Μικόσκι σε ομιλία που έβγαλε χτες, Κυριακή, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος, με στόχο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας.

«Η πΓΔΜ είναι το όνομα που γνωρίζουμε και διακρίνουμε από τα άλλα . Είναι ο κώδικας μας. Πιστεύω στις αρχές και στις αξίες και δεν ξεπουλάω αυτές  τις αρχές και τις αξίες, διότι θα  έρθει η μέρα που θα πρέπει να λογοδοτήσω  ενώπιον του νόμου και του λαού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις