Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μουντιάλ 2018: Οι πρώτες συλλήψεις για παράνομο στοίχημα
ΕΛΛΑΔΑ

Μουντιάλ 2018: Οι πρώτες συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Του Πέτρου Καρσιώτη Μαζί με την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλου στη Ρωσία, άρχισαν και οι… συλλήψεις στη χώρα μας για παράνομο στοιχηματισμό! Όπως ανακοινώθηκε από τη  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για παραβάσεις αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τον διαδικτυακό στοιχηματισμό και τα τυχερά παίγνια. Εντείνονται οι έλεγχοι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Οι έλεγχοι σημειώνει […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μαζί με την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλου στη Ρωσία, άρχισαν και οι… συλλήψεις στη χώρα μας για παράνομο στοιχηματισμό!

Όπως ανακοινώθηκε από τη  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για παραβάσεις αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τον διαδικτυακό στοιχηματισμό και τα τυχερά παίγνια.

Εντείνονται οι έλεγχοι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι έλεγχοι σημειώνει ακόμη για τον παράνομο στοιχηματισμό έχουν ενταθεί λόγω και της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου 2018.

Οι τέσσερις,  τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), ηλικίας 61, 45 και 41 ετών, καθώς και 29χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν  για λειτουργία ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και περί διαδικτυακού στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, ενώ συγκατηγορούμενοί τους είναι ακόμα δύο άτομα, 53χρονος ημεδαπός και αλλοδαπός.

Καταγγελία του ΟΠΑΠ

Η διερεύνηση της υπόθεσης, αναφέρει η Δίωξη,  ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π.), σχετικά με τη λειτουργία ιστοσελίδας αγνώστου διαχειριστή, που προσφέρει παράνομα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, με τη συνδρομή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η ιστοσελίδα λειτουργούσε χωρίς άδεια

Από την  ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, καθώς και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη σελίδα λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, ενώ η παροχή των τυχερών παιγνίων πραγματοποιείται μέσω εταιρείας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παίγνιων, μέσω του διαδικτύου (Blacklist).

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες στην Αττική, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τι βρέθηκε στις έρευνες

·         δύο (2) σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (λάπτοπ), όπου είχε εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό διαγραφής αρχείων και δραστηριοτήτων,
·         πλήθος εγγράφων τα οποία σχετίζονται με την παραπάνω παράνομη εταιρία και το καθεστώς λειτουργίας της στην Ελλάδα, καθώς και κάρτες, από τις οποίες κατασχέθηκαν ενδεικτικά δέκα και φέρουν στη μία όψη τους λογότυπο διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού και στην άλλη λογότυπα καρτών πληρωμής,
·         έντυπο αποδεικτικό υλικό στο οποίο αναγράφονται καταστήματα -συνεργάτες και οικονομικά στοιχεία,
·         το χρηματικό ποσό των (1.405) ευρώ,
·         προσωπικά έγγραφα φυσικών προσώπων και
·         δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα χρηστών – πελατών διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Αθηνών για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Διαβάστε ακόμα:

Παρίστανε τον υπάλληλο της Ε.Υ.Π και υποσχόταν επιδοτήσεις

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις