Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρίστανε τον υπάλληλο της Ε.Υ.Π και υποσχόταν επιδοτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Παρίστανε τον υπάλληλο της Ε.Υ.Π και υποσχόταν επιδοτήσεις

Του Πέτρου Καρσιώτη Οδηγούσε πολυτελές τζιπ, στο οποίο τοποθετούσε και αστυνομικό φάρο, συστηνόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και υποσχόταν σε αγρότες ότι μπορούσε να βοηθήσει από τη… θέση του να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο για να λάβουν αγροτικές επιδοτήσεις! Δεν σταματούσε όμως μόνο εκεί. Έταζε με το… αζημίωτο ότι μπορούσε μαζί με τον… συνάδελφό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οδηγούσε πολυτελές τζιπ, στο οποίο τοποθετούσε και αστυνομικό φάρο, συστηνόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και υποσχόταν σε αγρότες ότι μπορούσε να βοηθήσει από τη… θέση του να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο για να λάβουν αγροτικές επιδοτήσεις!

Δεν σταματούσε όμως μόνο εκεί. Έταζε με το… αζημίωτο ότι μπορούσε μαζί με τον… συνάδελφό του που αναζητείται, να παρέμβει και στη ΔΕΗ για να τακτοποιήσει οφειλές τους!

Το ποσό των 4.530 ευρώ από ένα μόνο θύμα

Από έναν μόνο αγρότη μέσα σε ένα μήνα κατάφερε σύμφωνα με την Αστυνομία να πάρει 4.530  ευρώ. Όμως ο 39χρονος αγρότης, αντιλαμβανόμενος την σε βάρος του απάτη, κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προσημειώθηκε χρηματικό ποσό και προγραμματίστηκε ραντεβού με τον 59χρονο.

Έφθασε στο ραντεβού με το τζιπ και κρυμένο υον … φάρο

Ο δράστης κατέφθασε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης με το τζιπ και μόλις παρέλαβε από τον 39χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Εγγραφα που βρέθηκαν ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών

Το ανωτέρω ποσό κατασχέθηκε, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη, ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής του δραστηριότητας (τέλεση απατών), καθώς και διάφορα έγγραφα, που ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι έχουν πέσει θύματα.

Σκληρός δίσκος και φάρος της αστυνομίας

Συγκεκριμένα βρέθηκε πλήθος πιστωτικών τραπεζικών καρτών,  κινητά τηλέφωνα, ένας σκληρός δίσκος και ένας φάρος χρώματος μπλε, παρόμοιος με εκείνον που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές Υπηρεσίες, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Αναλήψεις με κλεμμένη κάρτα

Επιπλέον, σε βάρος του 59χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για κλοπή, καθώς κατηγορείται ότι αφαίρεσε πιστωτική τραπεζική κάρτα από την κατοχή 49χρονης ημεδαπής, μέσω της οποίας κατάφερε να πραγματοποιήσει από τον λογαριασμό της, αναλήψεις χρηματικών ποσών, ύψους 9.100 ευρώ.

Είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για άλλες απάτες!

Σημειώνει η Αστυνομία ότι ο δράστης έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν για διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, συνέπεια των οποίων του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως και στον συνεργό του, για πλαστογραφία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής χημικών διαλυτών

Άρπαζαν πορτοφόλια, στη σκιά της Ακρόπολης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις