Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου για το Αιγαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

Συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο την Ελλάδα και συγκεκριμένα, το Αιγαίο. Επισήμανε για ακόμη μία φορά, πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο αναφέροντας πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας […]

Συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο την Ελλάδα και συγκεκριμένα, το Αιγαίο.

Επισήμανε για ακόμη μία φορά, πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο αναφέροντας πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Διαβάστε ακόμα: Στο σκοτάδι το μέλλον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης ο κος Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Νωρίτερα είχε μιλήσει και για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στη χώρα μας. «Αν Ελλάδα δεν επιστρέψει τους 8 η θέση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτού του είδους τα θέματα (…). Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις