Αθήνα

°C

Τρίτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Κουτσουλιά της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας Χίτλερ και Ναζί»
ΚΟΣΜΟΣ

«Κουτσουλιά της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας Χίτλερ και Ναζί»

Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας είπε ο πρόεδρος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ  αναγνώρισε τις ευθύνες των Γερμανών τον εθνικοσοσιαλισμό την περίοδο 1933-1945. «Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής […]

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ για Χίτλερ και Ναζί

Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας είπε ο πρόεδρος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ  αναγνώρισε τις ευθύνες των Γερμανών τον εθνικοσοσιαλισμό την περίοδο 1933-1945.

«Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας. Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον. Ναι, αναγνωρίζουμε την ευθύνη για τα 12 χρόνια. Έχουμε μια ένδοξη ιστορία – και αυτή, αγαπητοί φίλοι, διήρκησε περισσότερο από τα αναθεματισμένα 12 χρόνια».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχολίασε: «Πενήντα εκατομμύρια θύματα στον παγκόσμιο πόλεμο, ολοκαύτωμα, καθολικός πόλεμος – και όλα αυτά να τα χαρακτηρίζεις ως μια κουτσουλιά, αυτό είναι χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων και υποβάθμιση αυτών τα οποία έγιναν στο όνομα της Γερμανίας».

CIA: Ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε

O Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων  Μάρκο Μπούσμαν έγραψε στο Twitter: «Ο Γκάουλαντ πάλι κατεβαίνει κι άλλο επίπεδο. Ο Χίτλερ είναι συνώνυμο μεταξύ άλλων της δολοφονίας έξι εκατομμυρίων Εβραίων. Πώς μπορείς να το αποκαλέσεις αυτό μια κουτσουλιά της ιστορίας;»

Αντίδραση υπήρξε και από τη Διεθνή Επιτροπή του Άουσβιτς: «Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ είναι ανυπόφορες και αναξιοπρεπείς. Για τους επιζήσαντες του Άουσβιτς αυτές οι εν ψυχρώ, υπολογισμένες και προκλητικές δηλώσεις του είναι αηδιαστικές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Κρίστοφ Χόιμπνερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις