Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, με “σπρώξιμο” από τη Ριάνα
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, με “σπρώξιμο” από τη Ριάνα

Με την Ριάνα να βάζει το χεράκι της, η 52χρονη δικηγόρος Μία Μότλεϊ επικεφαλής του «Εργατικού Κόμματος των Μπαρμπάντος» έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, που απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1966. Η 52χρονη κατατρόπωσε τον σημερινό πρωθυπουργό Φρέντελ Στούαρτ, που είναι ο 7ος πρωθυπουργός της χώρας από το 2010 […]

Με την Ριάνα να βάζει το χεράκι της, η 52χρονη δικηγόρος Μία Μότλεϊ επικεφαλής του «Εργατικού Κόμματος των Μπαρμπάντος» έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, που απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1966.

Η 52χρονη κατατρόπωσε τον σημερινό πρωθυπουργό Φρέντελ Στούαρτ, που είναι ο 7ος πρωθυπουργός της χώρας από το 2010 και προέρχεται από το «Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα» το οποίο βρίσκεται στην εξουσία επί δέκα χρόνια.

Αν και οι επιθέσεις που δεχόταν ήταν σφοδρές, η Μότλεϊ είχε το καλύτερο «χαρτί». Η σταρ Ριάνα, η οποία κατάγεται από το νησί της Καραϊβικής, την στήριζε στο έπακρο.

Κολομβία: Σκληρό ντέρμπι στις προεδρικές εκλογές

«Θέλω να ευχαριστήσω ειδικότερα τον λαό. Αυτή η νίκη δεν είναι δική μου, αυτή η νίκη δεν είναι του Εργατικού Κόμματος», είπε την Πέμπτη η Μότλεϊ.

Η νέα κυβέρνηση της Μότλεϊ έχει τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του 2000 είχαν ως αποτέλεσμα μια υποτονική οικονομική ανάπτυξη στην οποία συνέβαλαν η αρνητική δημοσιότητα και οι ακυρώσεις των κρατήσεων, εξαιτίας του προβληματικού αποχετευτικού συστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις