Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έρχονται πάνω από 100 μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται πάνω από 100 μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις

Περισσότερες από 100 μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις προβλέπονται στο παράρτημα του «ολιστικού» αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο έχει αλλάξει ήδη δύο φορές με παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι τομείς που αναλύει και τονίζει ότι θα φέρουν την ανάπτυξη, όπως μεταφορές και εφοδιασμός, ενέργεια, γεωργικά είδη και διατροφή, μεταποίηση, ναυτιλία, […]

Περισσότερες από 100 μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις προβλέπονται στο παράρτημα του «ολιστικού» αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο έχει αλλάξει ήδη δύο φορές με παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι τομείς που αναλύει και τονίζει ότι θα φέρουν την ανάπτυξη, όπως μεταφορές και εφοδιασμός, ενέργεια, γεωργικά είδη και διατροφή, μεταποίηση, ναυτιλία, φάρμακα, υγεία και περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός, περιγράφονται με λίγα στοιχεία για το πώς θα αναπτυχθούν.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, το παράρτημα αναφέρει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα ολοκληρώσει εντός του α’ εξαμήνου εφέτος τον ΔΕΣΦΑ (πώληση μετοχών 31%- σε εξέλιξη, τον ΟΛΘ (πώληση μετοχών 67%- έχουν υπογραφεί η SPA και η Συμφωνία Μετόχων), τον ΟΤΕ (πώληση μετοχών 5%- σε εξέλιξη) και την ΕΕΣΤΥ (πώληση μετοχών 100%- σε εξέλιξη).

Διαβάστε ακόμα: Επίδομα στέγασης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Για το δεύτερο εξάμηνο 2018 και μετά, σύμφωνα με το newpost. gr, τοποθετούνται το «Ελ. Βενιζέλος» (επέκταση παραχώρησης- σε διαβούλευση με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και πώληση μετοχών 30%- σε προετοιμασία), η Εγνατία (παραχώρηση- σε εξέλιξη), τα ΕΛΠΕ (πώληση μετοχών 35,5%- σε προετοιμασία), η ΔΕΗ (πώληση μετοχών 17%- σε προετοιμασία), η ΕΥΑΘ (πώληση μετοχών 24%- σε προετοιμασία), η ΕΥΔΑΠ (πώληση μετοχών 11%- σε προετοιμασία), η Δημόσια Εταιρεία Αερίου (πώληση μετοχών 65%- σε προετοιμασία), το «Ελληνικό» (προς συμπλήρωση), η Αφάντου (προς συμπλήρωση), το E-AUCTION VII (ολοκλήρωση διαγωνιστικής διαδικασίας- στάδιο υπογραφής συμβάσεων), οι μαρίνες Πύλου, Αλίμου και Χίου (παραχώρηση- σε εξέλιξη), οι λοιπές μαρίνες (παραχώρηση- σε προετοιμασία) και 10 λιμενικές αρχές (παραχώρηση- σε προετοιμασία).

Δείτε εδώ το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις