Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τσάι… στο μπαλκόνι: Παγωμένο, από τα χεράκια σου
PLUS

Τσάι… στο μπαλκόνι: Παγωμένο, από τα χεράκια σου

Τι καλύτερο από ένα απολαυστικό παγωμένο τσάι τώρα που ο καιρός φτιάχνει; Δες τα καλύτερα μυστικά, για να φτιάξεις τέλειο ice tea και να το απολαύσεις με φίλους στο μπαλκόνι. Επιλέξτε την κατάλληλη ποικιλία τσαγιού Για την παρασκευή παγωμένου τσαγιού είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε φύλλα τσαγιού, δηλαδή χύμα τσάι, που έχει πιο έντονο άρωμα. Αν […]

Τι καλύτερο από ένα απολαυστικό παγωμένο τσάι τώρα που ο καιρός φτιάχνει;

Δες τα καλύτερα μυστικά, για να φτιάξεις τέλειο ice tea και να το απολαύσεις με φίλους στο μπαλκόνι.

  1. Επιλέξτε την κατάλληλη ποικιλία τσαγιού

Για την παρασκευή παγωμένου τσαγιού είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε φύλλα τσαγιού, δηλαδή χύμα τσάι, που έχει πιο έντονο άρωμα. Αν θέλετε να το φτιάξετε με τσάι σε φακελάκι θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο καλής ποιότητας.

  1. Η σωστή θερμοκρασία για να φτιάξετε ice tea

Κι όμως, για την παρασκευή του ice tea δεν είναι απαραίτητο να βράσετε νερό, αλλά να χρησιμοποιήσετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε τα φύλλα τσαγιού ή τα φακελάκια σε μια κανάτα με νερό και αφήστε την εκτός ψυγείου για περίπου 3 με 4 ώρες. Το τσάι είναι έτοιμο μόλις αποκτήσει έντονο και καθαρό χρώμα.

Το μαύρο τσάι χρειάζεται καυτό νερό, ενώ το πράσινο και το λευκό λιγότερο ζεστό. Συνήθως η θερμοκρασία του νερού αναγράφεται στη συσκευασία του τσαγιού, εφόσον πρόκειται για τσάι καλής ποιότητας.

  1. Η σωστή ποσότητα τσαγιού που θα χρειαστείτε

Ιδανικά 2 κ.γλ. πράσινο ή λευκό τσάι τσάι αντιστοιχούν σε κάθε φλιτζάνι νερού που θα χρησιμοποιήσετε. Αν προτιμήσετε μαύρο τσάι, ένα κ.γλ. είναι αρκετό. Αν χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού, η αναλογία είναι 3 φακελάκια για κάθε φλιτζάνι νερό.

  1. O χρόνος παρασκευής του ice tea

Αν φτιάξετε το τσάι βράζοντας το νερό, δεν πρέπει να αφήσετε τα φύλλα ή τα φακελάκια τσαγιού να μουλιάσουν για πάνω από 15 λεπτά, γιατί το τσάι θα πικρίσει. Το μυστικό για έντονο άρωμα είναι να βάλετε περισσότερη ποσότητα τσαγιού και όχι να το αφήσετε να μουλιάσει πολλή ώρα. Επίσης το καυτό τσάι πρέπει να κρυώσει πολύ καλά και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, να το βάλετε στο ψυγείο. Αν το βάλετε απευθείας στο ψυγείο, το τσάι θα θολώσει.

  1. Πώς διατηρείται το ice tea

Είναι προτιμότερο να καταναλώσετε το παγωμένο τσάι φρέσκο, δηλαδή την ημέρα που το ετοιμάσατε. Φυσικά, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες προσθέτοντας 1 κ.γλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ.

Τσάι: Τα μυστικά, για να το πιεις σαν βασιλιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις