Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεγάλη απάτη εις βάρος παραγωγών – Ζημία “μαμούθ”
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη εις βάρος παραγωγών – Ζημία “μαμούθ”

Του Πέτρου Καρσιώτη Οικονομική ζημία άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, προκάλεσαν σε παραγωγούς ρυζιού-καλαμποκιού τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τουλάχιστον είκοσι δύο επαγγελματιών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων, την οποία παρουσίαζαν ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οικονομική ζημία άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, προκάλεσαν σε παραγωγούς ρυζιού-καλαμποκιού τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τουλάχιστον είκοσι δύο επαγγελματιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων, την οποία παρουσίαζαν ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων (αγροτών).

Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ, σε υψόμετρο 1800 μέτρων!

Τους έπειθαν να προβαίνουν στην πώληση της αγροτικής τους παραγωγής (ρύζι – καλαμπόκι), από το 2014 έως το 2017, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων.

Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στους παθόντες από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει τις 593.000 ευρώ.

Οι απάτες εξιχνιάστηκαν εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της  Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Μετά την ταυτοποίηση των τεσσάρων, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις