Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεκές από σοκολάτα: Εφιάλτης ή απόλαυση;
PLUS

Λεκές από σοκολάτα: Εφιάλτης ή απόλαυση;

Η σοκολάτα είναι το πιο λαχταριστό γλυκό για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αγάπη που έχουμε για τη σοκολάτα μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα και στα ρούχα μας. Όλοι μας ξέρουμε, πόσο δύσκολος και επίμονος είναι ο λεκές από σοκολάτα. Με λίγη προσπάθεια, λοιπόν, και ακουλουθώντας τις παρακάτω οδηγίες […]

σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι το πιο λαχταριστό γλυκό για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αγάπη που έχουμε για τη σοκολάτα μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα και στα ρούχα μας.
Όλοι μας ξέρουμε, πόσο δύσκολος και επίμονος είναι ο λεκές από σοκολάτα.

Με λίγη προσπάθεια, λοιπόν, και ακουλουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μας, μπορείτε να την αφαιρέσετε αρκετά εύκολα.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα για να μην απορροφηθεί από το ύφασμα. Στην συνέχεια, ανακατέψτε λίγο υγρό για πιάτα με ένα 1 ποτήρι νερό.
Βουτήξτε το ύφασμα στο μείγμα και αρχίστε να τρίβετε απαλά το λεκέ για να μην απλώσει στο ύφασμα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε αν ο λεκές σας είναι ακόμα νωπός.

σοκολάτα

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε άφθονο κρύο νερό και να ξεπλύνετε το ύφασμα από την ανάποδη του. Τρίψτε απαλά με υγρό απορρυπαντικό και αφήστε το για 5 λεπτά στην άκρη.
Στην συνέχεια, μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 λεπτά και προχωρήστε στη διαδικασία του πλυσίματος.

Τέλος,  χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και να σκουπίσετε το λεκέ, αφού πρώτα έχετε βγάλει όση σοκολάτα μπορείτε από το ύφασμα είτε με ένα κουτάλι είτε με το χέρι σας.
Γυρίζετε το πανί συνεχώς βάζοντας οινόπνευμα και σκουπίστε το λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί όλη η σοκολάτα από το ρούχο σας στο πανί σας.

Ο λέκες από σοκολάτα είναι δύσκολος αλλά πάντα εμείς πάντα θα αγαπάμε την σοκολάτα. Παρακάτω η καλύτερη συνταγή για τα καλύτερα υγρά μπισκότα σοκολάτα:

Υγρά μπισκότα σοκολάτας με αυτό το «μυστικό»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις