Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύει το κάπνισμα στον δρόμο
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύει το κάπνισμα στον δρόμο

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε διεύρυνση των κυρώσεων κατά των καπνιστών, μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ότι θα πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όσους περπατάνε. Ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Κου που κατέθεσε το επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι είναι ένα άλλο ένα μέσο προστασίας των παθητικών καπνιστών. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται […]

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε διεύρυνση των κυρώσεων κατά των καπνιστών, μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ότι θα πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όσους περπατάνε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Κου που κατέθεσε το επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι είναι ένα άλλο ένα μέσο προστασίας των παθητικών καπνιστών.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πρόστιμο 50 δολαρίων για όσους εντοπιστούν να καπνίζουν ενώ περπατάνε στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου».

«Σε έναν τέλειο κόσμο, κάθε καπνιστής θα έπρεπε να είχε την αυτογνωσία να κατανοήσει ότι το να καπνίζει ενώ περπατάει υποχρεώνει όσους βρίσκονται πίσω του να εισπνέουν τις αναθυμιάσεις.

Σοκ: Πέθανε από μελισσοθεραπεία

Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές να περπατάω πίσω από κάποιον που καπνίζει και να υποφέρω για αυτά τα 5-10 λεπτά. Βλέπω και μητέρες με καρότσια να βρίσκονται πίσω από αυτούς τους καπνιστές με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε παθητικούς καπνιστές» εξήγησε το σκεπτικό του ο Κου.

Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο οι καπνιστές θα μπορούν να ανάψουν τσιγάρο στο δρόμο αλλά θα πρέπει να παραμένουν ακίνητοι.

Κι όμως! Διαμαρτυρήθηκαν πετώντας… ψάρια (pics)

Στη Νέα Υόρκη η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιο χώρο και παραλίες ισχύει από το 2011 ενώ από το 2003 έχει απαγορευθεί το καπνίζειν σε εστιατόρια και μπαρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις