Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σοκ: Πέθανε από μελισσοθεραπεία
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Πέθανε από μελισσοθεραπεία

55χρονη γυναίκα από την Ισπανία πέθανε μετά από εναλλακτική θεραπεία βελονισμού, στην οποία αντί για βελόνες χρησιμοποιούσαν ζωντανές μέλισσες. Η 55χρονη έκανε αυτή τη θεραπεία μία φορά τον μήνα για τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους σφιγμένους της μύες και το άγχος. Στην τελευταία συνεδρία, η γυναίκα της οποίας το […]

55χρονη γυναίκα από την Ισπανία πέθανε μετά από εναλλακτική θεραπεία βελονισμού, στην οποία αντί για βελόνες χρησιμοποιούσαν ζωντανές μέλισσες.

Η 55χρονη έκανε αυτή τη θεραπεία μία φορά τον μήνα για τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους σφιγμένους της μύες και το άγχος. Στην τελευταία συνεδρία, η γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε αδρεναλίνη και αντισταμινικά ώστε να περιοριστεί η αλλεργική αντίδραση, η άτυχη γυναίκα πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα, από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Η «μελισσοθεραπεία», γνωστή και ως «βελονισμός με τη βοήθεια μελισσών», περιλαμβάνει την τοποθέτηση ζωντανών μελισσών σε σημεία του σώματος του ασθενή. Στη συνέχεια ο θεραπευτής σφίγγει το κεφάλι του εντόμου μέχρι να εμφανιστεί το κεντρί του, με το οποίο διαπερνά το δέρμα. Η μέλισσα πεθαίνει μετά από λίγη ώρα.

Οι υποστηρικτές της μελισσοθεραπείας υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος «βελονισμού» είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση ρευματικών ασθενειών και την ανακούφιση από τον μυικό πόνο.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Τσαβούσογλου: Νέες δηλώσεις για το Αιγαίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις