Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Aυτά είναι τα πιο βροχερά μέρη του πλανήτη!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Aυτά είναι τα πιο βροχερά μέρη του πλανήτη!

Η βροχή μπορεί να είναι άλλοτε απολαυστική και άλλοτε να μας χαλάσει τα σχέδια. Κάθε χρόνο με βάση τις ετήσιες βροχοπτώσεις διαμορφώνεται μια λίστα με τις 10 περιοχές στις οποίες είναι συχνότερες, ανάλογα με τα χιλιοστά της βροχής . Αν ποτέ επισκεπτόμασταν αυτές τις περιοχές θα έπρεπε σίγουρα να δούμε την βροχή με καλό μάτι […]

Η βροχή μπορεί να είναι άλλοτε απολαυστική και άλλοτε να μας χαλάσει τα σχέδια. Κάθε χρόνο με βάση τις ετήσιες βροχοπτώσεις διαμορφώνεται μια λίστα με τις 10 περιοχές στις οποίες είναι συχνότερες, ανάλογα με τα χιλιοστά της βροχής . Αν ποτέ επισκεπτόμασταν αυτές τις περιοχές θα έπρεπε σίγουρα να δούμε την βροχή με καλό μάτι καθώς θα ήταν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας.  Η λίστα προς το παρόν έχει ως εξής:

Mawsynram, Ινδία

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιοχή Mawsynram της Ινδίας με ετήσια βροχόπτωση 11.871 χιλιοστά. Ο μεγάλος όγκος βροχής προκαλείται από τα πεδία των Ιμαλαΐων που εμποδίζουν τη διαφυγή των σύννεφων προς το βορρά. Οι κάτοικοι συνηθισμένοι στις ξαφνικές και συχνές βροχές, δε φεύγουν ποτέ χωρίς ομπρέλα από το σπίτι.

 

Cherrapunji, Ινδία

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή Mawsynram βρίσκεται η πόλη Cherrapunji, η δεύτερη πιο βροχερή περιοχή του κόσμου με ετήσια βροχόπτωση 11.777 χιλιοστά. Στην περιοχή ξεσπούν έντονοι μουσώνες με πολλές βροχοπτώσεις ανά μήνα.

 

Tutendo, Κολομβία

Το Tutendo της Κολομβίας δέχεται ετήσια βροχοπτώσεις που φτάνουν τα 11.770 χιλιοστά. Το Tutendo έχει πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκων, οι οποίοι προσπαθούν με όποιους τρόπους μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα σπίτια τους από τις συχνές βροχοπτώσεις.

 

Ποταμός Cropp, Νέα Ζηλανδία

Ο ποταμός Cropp βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία με ετήσια βροχόπτωση 11.516 χιλιοστά. Έχει μήκος 9 χιλιόμετρα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο της χώρας καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ξηρό κλίμα που συναντάται στις υπόλοιπες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας.

Τα 10 πιο όμορφα και «άγρια» μέρη στον κόσμο μακριά από την μαζική ανάπτυξη!

Οι υπόλοιπες πιο βροχερές περιοχές του πλανήτη είναι: το νησί Bioko στην Ισημερινή Γουινέα με ετήσια βροχόπτωση 10.450 χιλιοστά, το Debundscha στο Καμερούν με 10.299 χιλιοστά, το Big Bog στη Χαβάη με 10.272 χιλιοστά, η περιοχή Mt. Waialeale στη Χαβάη με 9.763 χιλιοστά, το Kukui στη Χαβάη με 9,293 χιλιοστά και η επαρχία Σιτσουάν της Κίνας με 8,169 χιλιοστά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις