Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Χαμός στη Βουλή λόγω… Ερντογάν (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χαμός στη Βουλή λόγω… Ερντογάν (vid)

Σε «αρένα» μετατράπηκε η τουρκική Βουλή λόγω ενός νόμου που πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο αφορά στις εκλογικές ρυθμίσεις. Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα (13/3) νόμο που αναθεωρεί τις εκλογικές ρυθμίσεις, ψηφίζοντας ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο μπορεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να επιτρέψει τη νοθεία και να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών […]

Σε «αρένα» μετατράπηκε η τουρκική Βουλή λόγω ενός νόμου που πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο αφορά στις εκλογικές ρυθμίσεις.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα (13/3) νόμο που αναθεωρεί τις εκλογικές ρυθμίσεις, ψηφίζοντας ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο μπορεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να επιτρέψει τη νοθεία και να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών το 2019.

Τσαβούσογλου: Οι Αμερικανοί λένε ψέματα

Για αυτό τον λόγο ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στους εθνικιστές βουλευτές και αυτούς από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Αυτό επιτρέπει επισήμως τη δημιουργία εκλογικών συμμαχιών, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ένωση ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των εθνικιστών συμμάχων του.

Τέλος ο Τίλερσον – Τον έδιωξε ο Τραμπ

Οι κάλπες θα γίνονται δεκτές χωρίς την σφραγίδα της τοπικής εκλογικής επιτροπής, οριστικοποιώντας απόφαση που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος, η οποία είχε προκαλέσει την κατακραυγή των επικριτών της κυβέρνησης, όπως και ανησυχία μεταξύ των παρατηρητών των εκλογών.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις