Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τέλος ο Τίλερσον – Τον έδιωξε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Τίλερσον – Τον έδιωξε ο Τραμπ

Τέλος ο Ρεξ Τίλερσον από τον Λευκό Οίκο Ο Ντόναλντ Τραμπ απέπεμψε τον Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών. Η είδηση μεταδόθηκε από την Washington Post και λίγο αργότερα επιβεβαίωσε με ένα tweet o πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Η […]

Τέλος ο Ρεξ Τίλερσον από τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέπεμψε τον Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η είδηση μεταδόθηκε από την Washington Post και λίγο αργότερα επιβεβαίωσε με ένα tweet o πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA και η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!», έγραψε.

Τραμπ- Τίλερσον διαφώνησαν αρκετές φορές δημοσίως, αλλά και παρασκηνιακά για μια σειρά διεθνών κρίσεων, περιλαμβανομένης και εκείνης αναφορικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Τη θέση του Τίλερσον θα αναλάβει ο έως τώρα διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, ενώ επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διορίζεται για πρώτη φορά μια γυναίκα, η Tζίνα Χάσπελ, υποδιευθύντρια μέχρι σήμερα της CIA.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξήγησε ότι ο Τραμπ ήθελε μία νέα ομάδα να αναλάβει εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος δήλωσε σίγουρος ότι ο Πομπέο «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή».

Ο πρόεδρος είχε ζητήσει από την περασμένη Παρασκευή από τον Τίλερσον να αποχωρήσει και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέκοψε το ταξίδι του στην Αφρική τη Δευτέρα για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Απίστευτο: Ο Κιμ προσκάλεσε τον Τραμπ να συναντηθούν (vid)

Το tweet του Τραμπ ήρθε ένα 24ωρο αφότου ο Τίλερσον κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στο Λονδίνο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Τίλερσον είχε πει ότι θα ήταν πρώιμο να καθίσει ο Τραμπ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα συναντηθεί μέχρι τον Μάιο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να συζητήσουν για το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ.

Πέρσι, είχε αποκαλυφθεί πως ο Τίλερσον αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ, μετά την απόρριψη της πρότασης του από τον πρόεδρο, για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ είχε πολλές φορές ενοχληθεί από τις κινήσεις του Τίλερσον, ο οποίος καμπούριαζε ή κοιτούσε νευρικά, όποτε διαφωνούσε μαζί του.

Σε κρίσιμη κατάσταση πρώην Ρώσος κατάσκοπος- Εκτέθηκε σε άγνωστη ουσία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις