Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυτός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Ο λευκός καπνός για το σχηματισμό κυβέρνηση στη Γερμανία βγήκε, το ερώτημα όμως ήταν ποιος θα αντικαταστήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Όλαφ Σολτς είναι ο ισχυρός άντρας που θα αναλάβει τον αυστηρό ρόλο, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ο […]

Ο λευκός καπνός για το σχηματισμό κυβέρνηση στη Γερμανία βγήκε, το ερώτημα όμως ήταν ποιος θα αντικαταστήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Όλαφ Σολτς είναι ο ισχυρός άντρας που θα αναλάβει τον αυστηρό ρόλο, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Σολτς είναι 60 ετών. Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1958 και είναι δήμαρχος του Αμβούργου από τον Μάρτιο του 2011.

Είναι παντρεμένος από το 1998 με την επίσης πολιτικό και μέλος του SPD Μπρίτα Ερνστ, 57 ετών. Δεν έχουν αποκτήσει παιδιά.

Θεωρείται συντηρητικός, εγκρατής και με αυτοπεποίθηση. Όπως σχολιάζει το Reuters, το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του κ. Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη ηγέτιδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών της για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα. «Οι μεγάλοι συνασπισμοί δεν επιτρέπεται να αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Εάν ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων κομμάτων αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο για την δημοκρατίας μας», είχε πει ο  Σολτς, εκ των σημαντικότερων υποστηρικτών του μεγάλου συνασπισμού σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

«Η Γερμανία έχει 80 εκατ. κατοίκους, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες και είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε επομένως μια σταθερή κυβέρνηση» έλεγε ο Σολτς προτρέποντας μάλιστα στα στελέχη του SPD να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Σύμφωνα με την Bild, ο Μάρτιν Σουλτς αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις