Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά
ΚΟΣΜΟΣ

Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα social media διαφήμιση της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, Dove, παρά τη συγγνώμη. Η επίμαχη διαφήμιση στο facebook έδειχνε μια μαύρη κοπέλα να βγάζει την μπλούζα της και να γίνεται άσπρη. Lol did this even look right to y'all? I mean your whole team sat down and cleared this bullshit right […]

2559

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα social media διαφήμιση της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, Dove, παρά τη συγγνώμη.

Η επίμαχη διαφήμιση στο facebook έδειχνε μια μαύρη κοπέλα να βγάζει την μπλούζα της και να γίνεται άσπρη.

Μόλις άρχισε να προβάλλεται και έγινε αντιληπτή, αρκετοί χρήστες επεσήμαναν το γεγονός ότι η απεικόνιση μοιάζει να εξισώνει το σκούρο δέρμα με το βρώμικο.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ωστόσο έριξε «λάδι στη φωτιά» καθώς έκανε λόγο για «αστοχία»: «Η εικόνα που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Facebook ήταν άστοχη και απέτυχε να παρουσιάσει προσεκτικά τις έγχρωμες γυναίκες. Λυπούμαστε βαθειά για την προσβολή».

Ωστόσο η απάντηση θεωρήθηκε από πολλούς ανεπαρκής και προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, με αποτέλεσμα να γίνει γενικευμένο κάλεσμα για μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας.

Πάντως και το 2011 η γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος είχε βγάλει στη δημοσιότητα μία ανάλογη διαφήμιση με το πριν και το μετά γυναικών που χρησιμοποιούν αφρόλουτρα της εταιρείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις