Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά

ΚΟΣΜΟΣ

Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα social media διαφήμιση της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, Dove, παρά τη συγγνώμη. Η επίμαχη διαφήμιση στο facebook έδειχνε μια μαύρη κοπέλα να βγάζει την μπλούζα της και να γίνεται άσπρη. Lol did this even look right to y'all? I mean your whole team sat down and cleared this bullshit right […]

09.10.2017 | 09:50

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα social media διαφήμιση της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, Dove, παρά τη συγγνώμη.

Η επίμαχη διαφήμιση στο facebook έδειχνε μια μαύρη κοπέλα να βγάζει την μπλούζα της και να γίνεται άσπρη.

Μόλις άρχισε να προβάλλεται και έγινε αντιληπτή, αρκετοί χρήστες επεσήμαναν το γεγονός ότι η απεικόνιση μοιάζει να εξισώνει το σκούρο δέρμα με το βρώμικο.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ωστόσο έριξε «λάδι στη φωτιά» καθώς έκανε λόγο για «αστοχία»: «Η εικόνα που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Facebook ήταν άστοχη και απέτυχε να παρουσιάσει προσεκτικά τις έγχρωμες γυναίκες. Λυπούμαστε βαθειά για την προσβολή».

Ωστόσο η απάντηση θεωρήθηκε από πολλούς ανεπαρκής και προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, με αποτέλεσμα να γίνει γενικευμένο κάλεσμα για μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας.

Πάντως και το 2011 η γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος είχε βγάλει στη δημοσιότητα μία ανάλογη διαφήμιση με το πριν και το μετά γυναικών που χρησιμοποιούν αφρόλουτρα της εταιρείας.

Exit mobile version