Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κι άλλος “εφοριακός” στα χέρια της Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι άλλος “εφοριακός” στα χέρια της Αστυνομίας

Του Πέτρου Καρσιώτη Μετά από καταδίωξη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπεσε τα χέρια της αστυνομίας 51χρονος, ο οποίος εξαπατούσε τα θύματά του, άλλοτε παριστάνοντας τον εφοριακό, άλλοτε τον ασφαλιστή και κάποιες φορές τον λογιστή. Σε όλες τις περιπτώσεις, προσέγγιζε ηλικιωμένες γυναίκες και επικαλούμενος τις πάρα πάνω ιδιότητες, τις έπειθε ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα, […]

720_529310_b9a3fdf9f5-937dbd1d41c1a3c9

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από καταδίωξη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπεσε τα χέρια της αστυνομίας 51χρονος, ο οποίος εξαπατούσε τα θύματά του, άλλοτε παριστάνοντας τον εφοριακό, άλλοτε τον ασφαλιστή και κάποιες φορές τον λογιστή.

Σε όλες τις περιπτώσεις, προσέγγιζε ηλικιωμένες γυναίκες και επικαλούμενος τις πάρα πάνω ιδιότητες, τις έπειθε ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα, δήθεν χρωστούσαν είτε στην Εφορία είτε σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Του άνοιγαν την πόρτα και του έφτιαχναν και… καφεδάκι!

Σε πολλές   περιπτώσεις, ήταν τόσο πειστικός, ώστε τα θύματα του άνοιγαν την πόρτα κι εκείνος ζητούσε πάντα ένα… καφεδάκι.

Την ώρα που το θύμα πήγαινε για τον καφέ, άρπαζε τα χρήματα κι εξαφανιζόταν

Την ώρα που έφευγε το θύμα από το σαλόνι να πάει στην κουζίνα για τον καφέ, εκείνος, άρπαζε όσα χρήματα έβρισκε και γινόταν καπνός.

Εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, λίγο αφ ότου είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει άλλη μια ηλικιωμένη.

Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και πλήρωμα περιπολικού τον καταδίωξε και τον συνέλαβε.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, τον Κολωνό και τα Πατήσια, στις οποίες τα θύματα αναγνώρισαν τον δράστη.

Η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα θύματα

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχεται και σε άλλες απάτες, η Αστυνομία διαπίστωσε  ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί για απάτες κι άλλος εφοριακός

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ στα Βόρεια Προάστια, άλλος «εφοριακός», ηλικίας 34 χρόνων, ο οποίος διέπραττε τις απάτες του πάλι με θύματα ηλικιωμένες.

Η Alphafreepress έγραφε σχετικά

«Τα θέματα της Εφορίας είναι για τους πολίτες στην «πρώτη γραμμή» της καθημερινότητάς τους κι αυτό το γνωρίζουν οι επιτήδειοι.

Έτσι, ένας ακόμη, αυτή τη φορά ένας 34χρονος, παρίστανε τον… λογιστή στενών συγγενικών προσώπων ηλικιωμένων και αποσπούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι εκκρεμούσαν οικονομικές οφειλές τους.

Μπροστά στον κίνδυνο να πάνε… φυλακή οι συγγενείς τους, ηλικιωμένοι κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Άρπαζε τις δήθεν οφειλές και γινόταν καπνός

Ο «λογιστής» τα άρπαζε και γινόταν καπνός.

Όταν τα συγγενικά πρόσωπα πληροφορούνταν ότι δόθηκαν χρήματα για τις ανύπαρκτες υποχρεώσεις τους στην Εφορία, ήταν πάντα αργά.

Ένα από τα υποψήφια θύματα, ωστόσο, κατάλαβε την απάτη και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Τον συνέλαβαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν τον 34χρονο και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ  περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής και της Αθήνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Έχει συλληφθεί ξανά για τα ίδια αδικήματα

Επισημαίνει η Αστυνομία  ότι ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν για τα ίδια αδικήματα»

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις