Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο κορυφαίος Ναδάλ παίρνει ανοιχτά θέση για την Καταλονία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο κορυφαίος Ναδάλ παίρνει ανοιχτά θέση για την Καταλονία

Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ, πρώτος τενίστας στον κόσμο και καταγόμενος από τη Μαγιόρκα, πήρε σήμερα θέση κατά της διεξαγωγής την 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, μιας ψηφοφορίας την οποία επιδιώκουν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, αλλά απαγορεύουν οι ισπανικοί θεσμοί. «Πιστεύω πως την 1η Οκτωβρίου (η ψηφοφορία αυτή) δεν θα πρέπει να […]

0524887001419881428_filepicker

Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ, πρώτος τενίστας στον κόσμο και καταγόμενος από τη Μαγιόρκα, πήρε σήμερα θέση κατά της διεξαγωγής την 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, μιας ψηφοφορίας την οποία επιδιώκουν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, αλλά απαγορεύουν οι ισπανικοί θεσμοί.

«Πιστεύω πως την 1η Οκτωβρίου (η ψηφοφορία αυτή) δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειδή, κατά την άποψή μου, όλοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Οι νόμοι είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τους αγνοήσουμε. Δεν μπορώ να περάσω ένα κόκκινο φανάρι επειδή αυτό το κόκκινο φανάρι δεν μού φαίνεται σωστό», εξήγησε.

Γεννημένος στο Μανακόρ της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες, ο Ναδάλ είναι μέλος του Real Club de Tenis Barcelona, της λέσχης που οργανώνει κάθε χρόνο στη Βαρκελόνη το τουρνουά ATP 500. Ο πρώτος τενίστας στον κόσμο έχει κερδίσει δέκα φορές το τουρνουά αυτό και το όνομά του έχει δοθεί στο κεντρικό γήπεδό του.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις