Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παγκόσμιος συναγερμός μετά το μήνυμα Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Παγκόσμιος συναγερμός μετά το μήνυμα Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

p Δύση και Ανατολή παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις δηλώσεις Τραμπ- Κιμ, μετά την απόφαση της Πιονγιάνγκ να εκτοξεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης νέο πύραυλο, πάνω από την Ιαπωνία. Το τελευταίο tweet του αμερικανού προέδρου μόνο ανησυχία προκαλεί, καθώς ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι θα αφήσει στην άκρη τα λόγια και θα περάσει […]

donald-trump1p

Δύση και Ανατολή παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις δηλώσεις Τραμπ- Κιμ, μετά την απόφαση της Πιονγιάνγκ να εκτοξεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης νέο πύραυλο, πάνω από την Ιαπωνία.

Το τελευταίο tweet του αμερικανού προέδρου μόνο ανησυχία προκαλεί, καθώς ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι θα αφήσει στην άκρη τα λόγια και θα περάσει στις πράξεις:

«Οι ΗΠΑ μιλούν με τη Βόρεια Κορέα και της πληρώνουν λεφτά από εκβιασμούς επί 25 χρόνια. Τα λόγια δεν είναι η απάντηση!».

tramp-1504101025

Η στάση του πλανητάρχη, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των διεθνολόγων, οι οποίοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου.

Γεωπολιτικοί εμπειρογνώμονες μιλώντας στο RT για την κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο, υποστήριξαν ότι ακόμη και χωρίς πυρηνικά, η στρατιωτική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα θα μετατρέψει τη Νότια σε έρημο, ενώ δεν αποκλείεται η μπάλα να πάρει και άλλα κράτη.

«Εάν η σημερινή κατάσταση στην Ανατολή Ασία δεν επιλυθεί ορισμένες χώρες θα ζουν υπό τον φόβο και την απειλεί ότι ένα πυρηνικό ηφαίστειο θα εκραγεί» είπαν μεταξύ άλλων, ενώ εκτίμησαν ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα αποφασίσει να επιτεθεί στρατιωτικά, θα συντριβεί, γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το στρατιωτικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RUPTLY δημοσίευσε video που δείχνει στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι η κρίση στην περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις