Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Έχασε το “Mamma Mia” η Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έχασε το “Mamma Mia” η Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας

  To 2008 η Ελλάδα «έπαιξε» πολύ χάρη στο «Mamma Mia» που έβαλε στα ταμεία του Χόλιγουντ 607 εκ. δολάρια. Τώρα, λόγω της απίστευτης και εκνευριστικής γραφειοκρατίας, χάσαμε την παραγωγή. Η πρώτη κλακέτα για το sequel της ταινίας με τίτλο «Mamma Mia: Ηere We go again!» έπεσε, αλλά όχι στην Σκιάθο, ούτε στην Σκόπελο και το Πήλιο. […]

 mamma-mia-cast

To 2008 η Ελλάδα «έπαιξε» πολύ χάρη στο «Mamma Mia» που έβαλε στα ταμεία του Χόλιγουντ 607 εκ. δολάρια. Τώρα, λόγω της απίστευτης και εκνευριστικής γραφειοκρατίας, χάσαμε την παραγωγή.

Η πρώτη κλακέτα για το sequel της ταινίας με τίτλο «Mamma Mia: Ηere We go again!» έπεσε, αλλά όχι στην Σκιάθο, ούτε στην Σκόπελο και το Πήλιο.

Η λάμψη του Hollywood «μετακόμισαν» στην Κροατία.

«Αργήσαμε απελπιστικά να θεσπίσουμε το επενδυτικό πλαίσιο και τις ανάλογες φοροαπαλλαγές 25% ή 30%, ώστε να μπορούμε να προσελκύουμε τέτοιες παραγωγές» ανέφερε στο Star ο σκηνοθέτης –παραγωγός διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, Σπύρος Ταραβίβας.

mamma_1960

Το γραφικό νησάκι Vis κατάφερε να κερδίσει την ελληνική γραφειοκρατία και τα αργοκίνητα γρανάζια της και εδώ και λίγες ώρες φιλοξενεί τα γυρίσματα.

Η υπεύθυνη Τουρισμού Vis Κροατίας, Ιβάνα Φιαμένγκο ανέφερε πως «έχουν ανθρώπους που αναζητούν όμορφα μέρη για τα γυρίσματα και βρήκαν το νησί μας».

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί χολιγουντιανή απόβαση. «Η παραγωγή θα μας φέρει 700 άτομα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένα νησί 3.000  ατόμων» συμπλήρωσε η κα Φιαμένγκο.

Το Vis για όσο διάστημα διαρκέσουν τα γυρίσματα θα είναι hot spot για τους τουρίστες αφού υπολογίζονται 4.000 επισκέπτες, την ίδια στιγμή που η χώρα μας χάνει τη μία κινηματογραφική παραγωγή μετά την άλλη…

mamma_mia_ver3_xlg

Επιστολή περιφερειάρχη στο υπουργείο Τουρισμού

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απέστειλε επιστολή στην υπουργό τουρισμού, χαρακτηρίζοντας πλήγμα στον τουρισμό της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα την επιλογή άλλης χώρας για τα γυρίσματα.

Με αφορμή τη σύγχυση που έχουν δημιουργήσει δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με την ταινία Mamma Mia 2 και την επιλογή άλλων χωρών για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

1. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι αρμόδιο.
2. Κατόπιν επικοινωνίας με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο οποίο ανήκει το Hellenic Film Commission και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε είχε γίνει οποιαδήποτε προσέγγιση ή επικοινωνία και ουδέποτε είχε κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα οποιοδήποτε αίτημα ή πρόταση σχετική με την εν λόγω ταινία.

Το μιούζικαλ θα βγει στις αίθουσες το 2018 και αναμένεται να παίξουν και πάλι η Μέριλ Στριπ, η Αμάντα Σέιφριντ ως η κόρη της και ο Πιρς Μπρόσναν.
 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις