Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Επιχείρηση “σκούπα” στο Μενίδι: Συλλήψεις και προσαγωγές με φόντο τον θάνατο του 11χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση “σκούπα” στο Μενίδι: Συλλήψεις και προσαγωγές με φόντο τον θάνατο του 11χρονου

Του Πέτρου Καρσιώτη Τρεις συλλήψεις,  31 προσαγωγές και δεκάδες σφαίρες και φυσίγγια πυροβόλων όπλων ακόμη και για καλάσνικοφ(!), έφερε έως τα μεσάνυχτα η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Μενιδίου, σε δημοτικό σχολείο του οποίου έχασε τη ζωή του από βολίδα όπλου ένα 11χρονο αγόρι. Εικοσιδύο κατ’ οίκον έρευνες Στην προσπάθεια των αστυνομικών […]

zefyri9

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις συλλήψεις,  31 προσαγωγές και δεκάδες σφαίρες και φυσίγγια πυροβόλων όπλων ακόμη και για καλάσνικοφ(!), έφερε έως τα μεσάνυχτα η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Μενιδίου, σε δημοτικό σχολείο του οποίου έχασε τη ζωή του από βολίδα όπλου ένα 11χρονο αγόρι.

Εικοσιδύο κατ’ οίκον έρευνες

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να συγκεντρώσουν  στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον άφρονα που έριξε την αδέσποτη σφαίρα με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα, οι 250 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν 22 κατ οίκον έρευνες τόσο σε σπίτια κοντά στο 6ο Δημoτικό Σχολείο όπου γράφτηκε το δράμα όσο και μέσα στον καταυλισμό της Αυλίζας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία τα μεσάνυχτα, έγιναν 31 προσαγωγές υπόπτων και τρεις συλλήψεις ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Βρέθηκαν κάλυκες, βολίδες και φυσίγγια  

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των  9χιλ., 1 κάλυκας 7,62χιλ., 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Ήδη  μεταφέρθηκαν  στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Συγκριτικό στοιχείο για τους ειδικούς των εργαστηρίων είναι η βολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον μικρό μαθητή.

Μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχαν εντοπισθεί και κατασχεθεί τυχόν όπλα.

250 αστυνομικοί ειδικών και μη δυνάμεων στις έρευνες

Την εκτεταμένη  αστυνομική επιχείρηση στον γειτονικό με το 6ο Δημοτικό Σχολείο,  καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα Αχαρνών, που τους χωρίζουν μόλις 500 μέτρα, επιχειρούν συνολικά 250 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Άμεσης Δράσης, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία βρήκε το σπίτι κοντά στο σχολείο όπου γινόταν γλέντι την ώρα του τραγικού συμβάντος ωστόσο και οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι έριξαν πυροβολισμούς αλλά και γείτονες δεν κατέθεσαν κάτι τέτοιο.

Από την άλλη πλευρά έγινε γνωστό ότι κάποιοι ύποπτοι εξαφανίστηκαν μόλις κατάλαβαν ότι η Αστυνομία θα ξεκινήσει εφόδους σε σπίτια και στον καταυλισμό.

Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων

Στο μεταξύ, ηλεκτρισμένη ήταν  η κατάσταση ως αργά το βράδυ στο Μενίδι, καθώς κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Μενιδίου, αλλά και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας λίγο πριν την έξοδο για την Αττική οδό, διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό.

Νωρίτερα  προκλήθηκε ένταση και εντός του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών, όπου επίσης κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί και ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Το χρονικό του δράματος

Όλα συνέβησαν χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Βαρελά στο Μενίδι, το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε και χτύπησε  στο κεφάλι, στο τσιμέντο της αυλής.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στην ζωή. Το πρωί  της παρασκευής ‘όταν  έγινε η νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά,  εντοπίστηκε η αιτία θανάτου, που ήταν μία βολίδα που ήρθε από ψηλά και έπληξε το κεφάλι του μικρού μαθητή.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Και στο παρελθόν στο Μενίδι, έχουν συμβεί ξανά αντίστοιχα περιστατικά από άσκοπους πυροβολισμούς που προέρχονταν κυρίως από τον καταυλισμό.

Μάλιστα, το 2012,  ένα 5χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι στο προαύλιο παιδικού σταθμού και πάλι από αδέσποτη σφαίρα!

Η υπόθεση εκείνη μένει ακόμη ανεξιχνίαστη.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις