Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Χαμόγελα και tweet Μοσκοβισί, “παγωμένοι” Τσακαλώτος- Χουλιαράκης (pics)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Χαμόγελα και tweet Μοσκοβισί, “παγωμένοι” Τσακαλώτος- Χουλιαράκης (pics)

Όπως πάντα, όλα πήγαν καλά στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και όλοι είναι – όπως πάντα- αισιόδοξοι. Τα μέτρα όμως, μέτρα. Μετά τις επίσημες συναντήσεις, ο Πιερ Μοσκοβισί ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με μια λεζάντα που «καθησυχάζει» τους Έλληνες. Ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον […]

mosc1_473_355

Όπως πάντα, όλα πήγαν καλά στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και όλοι είναι – όπως πάντα- αισιόδοξοι.

Τα μέτρα όμως, μέτρα.

Μετά τις επίσημες συναντήσεις, ο Πιερ Μοσκοβισί ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με μια λεζάντα που «καθησυχάζει» τους Έλληνες. Ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή του, Γιώργο Χουλιαράκη ο Μοσκοβισί πόζαρε με αισιοδοξία.

Πιο σημαντικό όμως, είναι η επιβεβαίωση του πως οι θεσμοί έρχονται στην Αθήνα και η αξιολόγηση πιθανόν να κλείσει!

“Καλές συζητήσεις εδώ στην Ουάσινγκτον για την Ελλάδα. Η αποστολή επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα. Αισιόδοξος πως μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτός στόχος”.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απουσία της ελληνικής αποστολής από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πήρε τη θέση της δίπλα στον υπουργό Οικονομικών του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς και τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις και κράτησε την σκληρή γραμμή της που δεν επιτρέπει ερωτήσεις για άλλο ζήτημα.

Λέξη λοιπόν δεν ακούσαμε για την παραμονή του Ταμείου ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, ούτε για την τραγωδία που ζουν οι Έλληνες ούτε και για τις εξελίξεις της Συνόδου με Τσακαλώτο- Χουλιαράκη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο είναι διχασμένο όσον αφορά στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχουν εσωτερικές διχογνωμίες μέσα στο Ταμείο για την Ελλάδα» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όπως tweet-αρε η ανταποκρίτρια της Καθημερινής την Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις