Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Aπό τον “πόλεμο” στις ευχαριστίες η Hürriyet: “Μπράβο στον Κατρούγκαλο που στήριξε την Τουρκία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aπό τον “πόλεμο” στις ευχαριστίες η Hürriyet: “Μπράβο στον Κατρούγκαλο που στήριξε την Τουρκία”

Ξέχασε ο τουρκικός Τύπος όσα έγραφε ως τώρα για την Ελλάδα και άλλαξε τροπή μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκία- Ολλανδία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε χθες την απαγόρευση των ολλανδικών Αρχών στην διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από την Τουρκία και ξεκάθαρα υποστήριξε την γειτονική χώρα. […]

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος απαντάει σε έκτακτη συνέντυεξη τύπου σχετικά με δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής", που αναφέρει πως ο ίδιος υπέγραψε προεκλογικά ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που είτε είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015. Τα συμφωνητικά φέρεται να προβλέπουν πως ο κ. Κατρούγκαλος δικαιούται να λάβει ως προμήθεια το 12% των ακαθάριστων ποσών που θα επιδικαστούν στους απολυμένους ή διαθέσιμους υπαλλήλους.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ξέχασε ο τουρκικός Τύπος όσα έγραφε ως τώρα για την Ελλάδα και άλλαξε τροπή μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκία- Ολλανδία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε χθες την απαγόρευση των ολλανδικών Αρχών στην διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από την Τουρκία και ξεκάθαρα υποστήριξε την γειτονική χώρα.  η εφημερίδα Hürriyet.

«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έκανε την Τουρκία να «τρίβει τα χεράκια της» και σε σημερινό της άρθρο έγραψε πως «ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στήριξε την Τουρκία».

Βέβαια ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε και την «άδεια» στην Τουρκία «να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη», ξεχνώντας πως εκεί πιθανόν δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι», αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία όπως οι Τούρκοι Γερμανίας και Ολλανδίας.
«Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη», είπε για την διεξαγωγή συγκεντρώσεων της Τουρκίας και στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις