Aπό τον “πόλεμο” στις ευχαριστίες η Hürriyet: “Μπράβο στον Κατρούγκαλο που στήριξε την Τουρκία”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Aπό τον “πόλεμο” στις ευχαριστίες η Hürriyet: “Μπράβο στον Κατρούγκαλο που στήριξε την Τουρκία”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ξέχασε ο τουρκικός Τύπος όσα έγραφε ως τώρα για την Ελλάδα και άλλαξε τροπή μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκία- Ολλανδία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε χθες την απαγόρευση των ολλανδικών Αρχών στην διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από την Τουρκία και ξεκάθαρα υποστήριξε την γειτονική χώρα. […]

14.03.2017 | 12:05

Ξέχασε ο τουρκικός Τύπος όσα έγραφε ως τώρα για την Ελλάδα και άλλαξε τροπή μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκία- Ολλανδία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε χθες την απαγόρευση των ολλανδικών Αρχών στην διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από την Τουρκία και ξεκάθαρα υποστήριξε την γειτονική χώρα.  η εφημερίδα Hürriyet.

«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έκανε την Τουρκία να «τρίβει τα χεράκια της» και σε σημερινό της άρθρο έγραψε πως «ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στήριξε την Τουρκία».

Βέβαια ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε και την «άδεια» στην Τουρκία «να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη», ξεχνώντας πως εκεί πιθανόν δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι», αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία όπως οι Τούρκοι Γερμανίας και Ολλανδίας.
«Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη», είπε για την διεξαγωγή συγκεντρώσεων της Τουρκίας και στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας», πρόσθεσε.

Exit mobile version