Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσίπρας: Ευρώπη «πολλαπλών ταχυτήτων» ή «πολλαπλών επιλογών»;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσίπρας: Ευρώπη «πολλαπλών ταχυτήτων» ή «πολλαπλών επιλογών»;

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά «να αποτρέψουμε την εξασθένηση των ευρωπαϊκών πολιτικών της συνοχής και της σύγκλισης», με την ευκαιρία της συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση αυτή πρέπει να έχει στο επίκεντρό της μια ευρωπαϊκή στρατηγική αναπροσανατολισμένη στην ανάπτυξη και την […]

tsipras-sinodos-ee

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά «να αποτρέψουμε την εξασθένηση των ευρωπαϊκών πολιτικών της συνοχής και της σύγκλισης», με την ευκαιρία της συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2db6a8e9116b4c2db6b05775ffa92696

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση αυτή πρέπει να έχει στο επίκεντρό της μια ευρωπαϊκή στρατηγική αναπροσανατολισμένη στην ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

Αλλιώς, το ρήγμα μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ευρωπαϊκών κοινωνιών συνεχώς θα διευρύνεται, όχι μόνο στις λιγότερο, αλλά και στις περισσότερο ισχυρές οικονομικά χώρες.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «η προοδευτική Ευρώπη, τα συνδικάτα και οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικοί χώροι της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας πρέπει να αναζητήσουν έναν νέο ηγεμονικό ρόλο στις εξελίξεις».Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του πρωθυπουργού

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις