Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Δύο γίγαντες του κινηματογράφου και της μουσικής συναντώνται στην απόλυτη συλλογή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο γίγαντες του κινηματογράφου και της μουσικής συναντώνται στην απόλυτη συλλογή

O Steven Spielberg, πολυβραβευμένος Αμερικάνος σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, και ο John Williams, o σημαντικότερος συνθέτης που έχει περάσει ποτέ από το σινεμά, συνεργάζονται σε μια δισκογραφική έκδοση γράφοντας για άλλη μια φορά ιστορία! Η Sony Classical γιορτάζει μία ιστορική συνεργασία που μετρά σχεδόν 50 χρόνια με μία Ultimate Collection, την απόλυτη συλλογή. Η […]

O Steven Spielberg, πολυβραβευμένος Αμερικάνος σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, και ο John Williams, o σημαντικότερος συνθέτης που έχει περάσει ποτέ από το σινεμά, συνεργάζονται σε μια δισκογραφική έκδοση γράφοντας για άλλη μια φορά ιστορία! Η Sony Classical γιορτάζει μία ιστορική συνεργασία που μετρά σχεδόν 50 χρόνια με μία Ultimate Collection, την απόλυτη συλλογή. Η συλλογή περιέχει μουσικά θέματα που ηχογραφήθηκαν με την Boston Pops Orchestra, το «The Spielberg/Williams Collaboration» (1991) και το«Williams on Williams: The Classic Spielberg Scores» (1995), ενώ περιλαμβάνει μουσική από ταινίες, όπως οι «ΕΤ ο Εξωγήινος», «Minority Report», «Indiana Jones», «Jurassic Park», «Η Λίστα του Σίντλερ» κ.ά.

Ένα τρίτο CD ηχογραφήθηκε το 2016, με  τον Williams να διευθύνει την Recording Arts Orchestra του Λος Άντζελες και τον Spielberg να επιμελείται της παραγωγής και περιέχει νέες μουσικές από τις ταινίες: «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου», «Amistad», «The BFG», «Lincoln», «Οι Περιπέτειες του Τεντέν», «Minority Report», «Πιάσε Με, Αν Μπορείς», «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», «Το Άλογο του Πολέμου», «The Terminal», «Μόναχο» και το ντοκιμαντέρ του Spielberg «The Unfinished Journey». Επιπλέον, την τριπλή αυτή συλλογή συνοδεύει και ένα DVD, που παρουσιάζει τον «Steven Spielberg & John Williams: The Adventure Continues», ένα ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Laurent Bouzereau, ο οποίος καταγράφει τη δουλειά του Spielberg πάνω από 20 χρόνια. Το «John Williams & Steven Spielberg: The Ultimate Collection» κυκλοφορεί από τη Sony Music στο εξωτερικό και από τη Feelgood Records στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις