Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Πυρά” και από Ρέγκλινγκ! “Οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια, μόνο η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Πυρά” και από Ρέγκλινγκ! “Οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια, μόνο η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα”

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο από το Μόναχο, σημείωσε ότι οι πολιτικές διάσωσης της Ευρωζώνης λειτουργούν, τονίζοντας ότι 4 εκ των 5 χωρών βγήκαν επιτυχημένα από τα προγράμματα. Εξ αυτών τόνισε πως η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σήμερα οι «Πρωταθλητές της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης». Για την […]

regkling-1_3

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο από το Μόναχο, σημείωσε ότι οι πολιτικές διάσωσης της Ευρωζώνης λειτουργούν, τονίζοντας ότι 4 εκ των 5 χωρών βγήκαν επιτυχημένα από τα προγράμματα. Εξ αυτών τόνισε πως η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σήμερα οι «Πρωταθλητές της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης».

Για την Ελλάδα  πάντως και ο κ. Ρέγκλινγκ  έσταξε το φαρμάκι του…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΑΔΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά η κλίμακα των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα όπου και η διοίκηση της είναι αδύναμη.

Όμως και η Ελλάδα μπορεί να περάσει το σημείο καμπής και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση και πως αυτή «είναι πολύ πίσω μας». «Είναι σημαντικό να το πω αυτό δημοσίως, γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πώς χειριστήκαμε την κρίση. Η περίοδος αυτή δικαιολογημένα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη τους προς τις τράπεζες και στους πολιτικούς», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ  .

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις