Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόστιμο στον αγρότη που βοήθησε παράτυπους μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα: “Θα το ξανακάνω”, είπε
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο στον αγρότη που βοήθησε παράτυπους μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα: “Θα το ξανακάνω”, είπε

Όλη η Γαλλία μιλάει σήμερα για τον Σεντρίκ Ερού, τον ακτιβιστή που άκουσε σήμερα από την Δικαιοσύνη, την τιμωρία του για την βοήθεια, όπως υποστηρίζει, που προσέφερε σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Η ποινή που επέβαλε το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας στον αγρότη που βοήθησε παράνομους μετανάστες να περάσουν με επίσης παράνομο τρόπο στη Γαλλία […]

1139192_agroths

Όλη η Γαλλία μιλάει σήμερα για τον Σεντρίκ Ερού, τον ακτιβιστή που άκουσε σήμερα από την Δικαιοσύνη, την τιμωρία του για την βοήθεια, όπως υποστηρίζει, που προσέφερε σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

589d9845cd3a182788450519

Η ποινή που επέβαλε το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας στον αγρότη που βοήθησε παράνομους μετανάστες να περάσουν με επίσης παράνομο τρόπο στη Γαλλία από την Ιταλία, είναι πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή.

Ο αγρότης, που απολαμβάνει τον τίτλο του ήρωα από μεγάλη μερίδα της χώρας, ορκίστηκε βγαίνοντας από το δικαστήριο, πως αν χρειαστεί να κάνει το ίδιο, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Cedric Herrou, a French farmer and volunteer helping migrants cross French-Italian border to avoid police controls, reacts after he was handed a 3,000 euros ($3,192) suspended fine for his actions at the courthouse in Nice, France, February 10, 2017.   REUTERS/Eric Gaillard     TPX IMAGES OF THE DAY

“Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε”, είπε ο 37χρονος, που ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά.

wM2PNJiFjFyznjpWnQ5K

“Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω”, συμπλήρωσε ο Ερού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις