Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βουλευτής Μέρκελ: “Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, σε αυτό θα βοηθήσουμε”
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτής Μέρκελ: “Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, σε αυτό θα βοηθήσουμε”

Μια δήλωση που υπονοεί τις προθέσεις των Γερμανών, έκανε ο Κρίστιαν φον Στέτεν επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων της κοινοβουλευτική ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών. «Παρά τις φετινές εθνικές εκλογές στη Γερμανία «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα […]

ΚρίστιανφονΣτέτεν

Μια δήλωση που υπονοεί τις προθέσεις των Γερμανών, έκανε ο Κρίστιαν φον Στέτεν επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων της κοινοβουλευτική ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών.

«Παρά τις φετινές εθνικές εκλογές στη Γερμανία «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη με έναν τρόπο φιλικό», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post».

«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το χρέος της ούτε και τους συμφωνηθέντες στην αρχή τόκους. Γι’ αυτό και η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση», συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως το Βερολίνο θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας σε μία πιθανή έξοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις