Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Αμερικανός Πρέσβης καταθέτει στεφάνι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμερικανός Πρέσβης καταθέτει στεφάνι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ , για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την επέτειο της μαύρης σελίδας της ιστορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, περίπου 8 με 10 χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, καθώς η […]

olokautoma evraioi

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ , για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την επέτειο της μαύρης σελίδας της ιστορίας.

olokautoma evraioi

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, περίπου 8 με 10 χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, καθώς η Ελλάδα δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις Μεγάλες Δυνάμεις για να απελαθούν οι Εβραίοι.

Η Ελλάδα έχασε περίπου 70.000 Έλληνες Εβραίους, με τους περισσότερους να θανατώνονται στο «μαύρο» στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

evraioi epeteios

Ο Τζέφρι Πάιατ απέτησε φόρο τιμής στις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας, οι οποίες έχουν τη μακροβιότερη παρουσία στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις